Mednarodna študijska praksa

Praksa v sklopu programa Erasus+

Študentje AMEU lahko v sklopu programa Erasmus+ v tujini opravljajo tudi strokovno prakso. Erasmus praksa ne šteje v sklop obvezne prakse, je pa dodana vrednost k študiju, katero se dopiše v Prilogo k diplomi. Študentje preko prakse navezujejo nova poznanstva za bodoče delo na svojem strokovnem področju.

Prakso lahko študent opravi na katerikoli instituciji v tujini (države EU + ostale pridružene: Makedonija, Turčija, Norveška,...), ki ga je pripravljena sprejeti. Trajanje študentske prakse je določeno s strani nacionalne agencije CMEPIUS (minimalno 2 meseca, ter maksimalno 5 mesecev).

AMEU nima lastnega nabora institucij za prakso, z izjemo naših avstrijskih partnerjev Parktherme Bad Radersburg (za področje Fizioterapije). Bomo pa na spletni strani objavili ponudbe za prakso, katere nam posreduje nacionalna agencija CMEPIUS.

Več o sami prijavi v razdelku Postopek prijave.

Globalplacement

Globalplacement.com je spletni portal za mednarodne študijske prakse, ustanovljen leta 2003 s podporo Evropske komisije. Študentom, ki želijo na mednarodno študijsko prakso, omogoča brezplačno iskanje po več kot 5000 prostih mestih za študijsko prakso po vsem svetu.

Stageplaza

Študenti, ki želijo na študijsko prakso na Nizozemsko, lahko iščejo po Stageplaza.nl, ki ponuja več kot 1500 prostih mest za študijsko prakso na Nizozemskem.