Napovedujejo nova sodelovanja z medicinsko fakulteto


"V petek in soboto je v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru potekala študentska konferenca športne medicine z naslovom 'Multidisciplinarni pristop k obravnavi športnih poškodb' v organizaciji Društva študentov medicine Maribor, Študentskega sveta Alma Mater in Študentskega sveta Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

"Slišali smo lahko predavanja številnih priznanih strokovnjakov s področja medicine, fizioterapije in športne psihologije, med drugimi dr. Matjaža Vogrina, predstojnika Inštituta za športno medicino, dr. Maurizia Ruge iz oddelka za fizioterapijo medicinskega centra nogometnega kluba Juventus J-medical, dr. Robija Kelca iz UKC Maribor, priznanega športnega psihologa dr. Mateja Tušaka, Cyriax in PNF fizioterapevtko Blanko Koščak Tivadar," je pojasnil Alen Pavlec, predsednik Študentskega sveta Alma Mater. Študentska konferenca je že drugi večji projekt, kjer so se povezali študentje Alma Mater in študentje medicine Univerze v Mariboru. Študentski predstavniki obeh fakultet pa napovedujejo v prihodnje še tesnejše sodelovanje med študenti. Takšno povezovanje in izmenjavo znanja med fakultetama pa podpirata tudi prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea - ECM, in prof. dr. Igor Tičar, rektor Univerze v Mariboru. 

Matija Ambrož, predsednik Organizacijskega odbora, študent medicine: 'Z organizacijo prve tovrstne študentske konference smo študenti Medicinske fakultete UM in Alma Mater Europaea – ECM povezali več kot le dva visokošolska zavoda. Konference so se udeležili študenti medicine in fizioterapije iz Maribora, Ljubljane, Dunaja in Gradca. Tudi v prihodnje se bomo trudili sodelovati na različnih področjih, saj je povezovanje mladih zelo pomembno za strokovno in izobraževalno odličnost. V slogi je moč!'

Martin Zore, član organizacijskega odbora in podpredsednik Študentskega sveta AMEU – ECM: 'Veseli smo, da so se našemu vabilu odzvali praktično vsi strokovnjaki in s tem še dodatno dvignili renome dogodka. Kljub zelo zanimivi temi pa nismo pričakovali takšnega zanimanja študentov, saj smo že v prvem dnevu po objavi zabeležili več kot dvakratno število prijav glede na razpoložljive kapacitete. Iskreno bi se želeli zahvaliti vodstvu obeh fakultet, sponzorjem in donatorjem, brez katerih izvedba konference ne bi bila mogoča.'

Boštjan Krapež, predsednik Društva študentov medicine Maribor: V Društvu študentov medicine Maribor stremimo k multidisciplinarni obravnavi aktualnih zdravstvenih tematik. Desetčlanska organizacijska ekipa je z odličnim delom dosegla nov mejnik v študentskem delovanju in povezovanju v Sloveniji. Prepričani smo, da bomo odlično sodelovanje še nadgradili.  

Galerija