Novice in dogodki

Nepozaben začetek študentskega življenja

02.11. 2023.

Alma Mater Europaea je študentkam in študentom prvih letnikov pripravila nepozabno brucovanje v priljubljenem koktejl baru Niagara v Mariboru.

Preberi več

Znani so nagrajenci natečaja Mlada plesna zvezda 2023

27.10. 2023.

Alma Mater Europaea - Akademija za ples je tudi letos izvedla natečaj Mlada plesna zvezda, ki pri ustvarjanju vzpodbuja mlade talentirane in zagnane plesalce!

Preberi več

Študenti spleta obiskali superračunalnik VEGA

27.10. 2023.

Študenti programa Spletne in informacijske tehnologije na Alma Mater Europaea - ECM so si v četrtek, 26. 10., ogledali največji superračunalnik v državi VEGA, vreden več kot 17 milijonov evrov.

Preberi več

Novo vodstvo in rekordno število tutorjev

27.10. 2023.

"Želim si čim bolj povezati vse študente vseh lokacij Alma Mater," je pojasnil Sebastian Pečnik, novoizvoljeni predsednik tutorjev študentov Alma Mater za študijsko leto 2023/2024.

Preberi več

Za lažje poučevanje na daljavo

27.10. 2023.

Doc. dr. Polonca Pangrčič je v okviru projekta Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu izvedla zelo zanimivo pedagoško-didaktično usposabljanje za pedagoški kader.

Preberi več

Umetna inteligenca v zaposlitvenih postopkih

27.10. 2023.

Janja Bedič Ferenčak je uspešno zaključila študij managementa poslovnih sistemov na Alma Mater. Analizirala je deset aplikacij umetne inteligence za uporabo v zaposlitvenih postopkih v podjetjih.

Preberi več

Simpozij o kralju Samu osvetlil njegov pomen v akademski skupnosti

26.10. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH je v soorganizaciji s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti pripravila znanstveni simpozij o kralju Samu ob 1400. obletnici začetka njegove vladavine.

Preberi več

Trening hoje s pomočjo robota

26.10. 2023.

Diplomantka fizioterapije Manca Schmid se je v zaključnem delu pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat posvetila učinkom robotsko podprtega treninga hoje in treninga hoje s pomočjo virtualne resničnosti pri osebah po možganski kapi.

Preberi več

Fizioterapevtske tehnike pri preobremenitvenih poškodbah

24.10. 2023.

Matic Vesel, vrhunski športnik in košarkar, je na Alma Mater zaključil študij fizioterapije. Poglobil se je v mehkotkivne preobremenitvene poškodbe.

Preberi več

Spopadanje z urinsko inkontinenco

24.10. 2023.

Študentka Maruška Abeln je pod mentorstvom prof. dr. Iztoka Takača uspešno diplomirala na študijskem programu Fizioterapija. V zaključni nalogi se je osredotočila na urinsko inkontinenco.

Preberi več