Novice in dogodki

Subvencije za študij Humanistike

05.09. 2018.

Upravni odbor Alma Mater je za novo študijsko leto sprejel sklep, da za študij Humanistike na vseh treh stopnjah razpiše subvencije.

Preberi več

11. evropski kongres za integrativno medicino (ECIM)

30.08. 2018.

11. evropski kongres za integrativno medicino (ECIM) bo potekal od 21. – 23. septembra v Hotelu Union v Ljubljani pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v organizaciji Alma Mater Europaea - ECM ter sodelovanju ZIMS-a.

Preberi več

Štipendije za študijske ali znanstvene obiske študentov - rok prijave 30. 9.

29.08. 2018.

Spoštovani,
Obveščamo vas, da je na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada objavljen razpis za FINANCIRANJE ŠTUDIJSKEGA OZIROMA ZNANSTVENEGA OBISKA ŠTUDENTOV V TUJINI (256. JR).

Preberi več

Povezovanje z Omanom

27.08. 2018.

Visok obisk na Alma Mater. Arhivisti Alma Mate vsako leto tradicionalno v Oman, tokrat delegacija v Mariboru.

Preberi več

Delovni dan v Organizaciji združenih narodov

27.08. 2018.

Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme študentom omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN in tako pridobijo vpogled v mednarodni svet Dunajskega mednarodnega centra (Vienna International Centre).

Preberi več

Kako zaustaviti proces staranja?

23.08. 2018.

Raziskovalci iz ZDA in Slovenije na Alma Mater o tem - Kako zaustaviti proces staranja? z novim projektom "virtualni labirint" za preprečevanje demence. O tem na RTV Slovenija.

(Vir: rtvslo.si)

Še nekaj tednov do 11. evropskega kongresa za integrativno medicino (ECIM) v Ljubljani

14.08. 2018.

Ljubljana. 11. evropski kongres za integrativno medicino (ECIM), ki ga organizira Alma Mater Europaea – ECM, bo med 21. in 23. septembrom potekal v Ljubljani pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Predsedstvo kongresa predstavljajo prof. dr. Felix Unger (predsednik Evropske Akademije Znanosti in Umetnosti Salzburg), prof. dr. Ludvik Toplak (predsednik Alma Mater Europaea ECM), dr. Maruša Hribar, mag.pharm. (članica Boarda ECIM in predsednica sekcije za homeopatijo) in Marija Cesar Komar, dr.med. (predsednica Združenja za akupunkturo).

Preberi več

ISKAN POKLIC FIZIOTERAPEVTA

26.07. 2018.

V eni izmed učnih baz AMEU – ECM v Bad Radkersburgu so ponovno razpisali prosto delovno mesto za poklic diplomiranega fizioterapevta, kar potrjuje potrebo po tem kadru tako pri nas, kakor tudi v tujini. Poklic fizioterapevta nedvomno ostaja med najbolj zaposljivimi poklici.

Preberi več

V Bruslju zaključki s projekta MATES

23.07. 2018.

Nedavno je v Bruslju potekala zaključna konferenca o preprečevanju radikalizacije mladih, ki sodi v okvir projekta MATES (Multi Agency Training Strategies for Radicalised Youth), ki so ga od leta 2016 izvajali raziskovalci iz šestih evropskih držav.

Preberi več