Novice in dogodki

Se starejši odrasli dovolj zdravo prehranjujejo?

29.06. 2023.

Dajana Proševa, diplomantka socialne gerontologije na Alma Mater, izpostavlja, da je uravnotežena prehrana ključnega pomena pri ohranjanju vitalnosti in samostojnosti starejših.

Preberi več

Naloge gasilcev postajajo fizično in psihično zahtevnejše

27.06. 2023.

Skrb za psihofizično pripravljenost in promocijo zdravja na delovnem mestu poklicnih gasilcev v Sloveniji je bilo osrednje raziskovalno vprašanje zaključnega dela študenta managementa poslovnih sistemov na Alma Mater Davida Vaukmana.

Preberi več

Piknik študentov Alma Mater je postal tradicija

26.06. 2023.

Piknik študentov Alma Mater ob zaključku študijskega leta je postal tradicija. Prijetno druženje ob številnih športnih aktivnostih je tokrat potekalo v Športnem centru Fontana v Mariboru.

Preberi več

Super aplikacija za Pošto Slovenije

26.06. 2023.

Diplomska naloga naše študentke spletnih in informacijskih tehnologij Hadžere Islamoske je nastala na podlagi opravljene prakse pri Pošti Slovenije. Začela se je z njenim obiskom logističnega centra na Teznem v Mariboru.

Preberi več

Dr. Ludvik Toplak slavnostni govornik ob dnevu državnosti

22.06. 2023.

Predsednik Alma Mater Europaea prof. dr. Ludvik Toplak je kot slavnostni govornik na slovesnosti ob dnevu državnosti v Kadetnici v Mariboru izpostavil pomen domoljubja.

Preberi več

S fizioterapijo učinkovito nad upad mišične funkcije

21.06. 2023.

Študent fizioterapije na Alma Mater Benjamin Oblak je v diplomskem delu raziskal spremembe določenih funkcionalnih sposobnosti nekaterih skeletnih mišic bolnikov, ki jih je dolgotrajno ležanje zaradi covida-19 privedlo do dodatnega upada mišične funkcije.

Preberi več

Poletna šola Alma Mater Europaea ISH

21.06. 2023.

Minuli ponedeljek je bil v znamenju priprave na prvo mednarodno poletno šolo Alma Mater Europaea ISH, ki je namenjena študentom partnerskih univerz preko programa Erasmus+.

Preberi več

Dan Alma Mater Europaea ISH

19.06. 2023.

Alma Mater Europaea - Fakulteta za humanistični študij je minuli petek, 19. junija, pripravila dan fakultete.

Preberi več

Fizioterapevti v odnosu do starejših razbijajo negativne stereotipe

15.06. 2023.

Odnos študentov fizioterapije do starejših ljudi in procesa staranja je bila osrednja raziskovalna tema študentke fizioterapije na Alma Mater Eve Menhart.

Preberi več