Novice in dogodki

Festival radikalnega zdravja

12.06. 2023.

Redni profesor na Alma Mater Europaea – ECM ddr. David Bogataj se kot vabljeni govornik na okrogli mizi udeležuje zasedanja RSCN na Radical Health Festival – Helsinki 2023, ki ga organizira Evropska komisija.

Preberi več

Študentka Alma Mater na svetovnem kongresu fizioterapije v Dubaju

09.06. 2023.

Klara Trček, študentka fizioterapije na Alma Mater, je imela v začetku junija priložnost aktivno sodelovati na svetovnem fizioterapevtskem kongresu v Dubaju.

Preberi več

Arheološki večer

09.06. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH je minuli četrtek v Ljubljani pripravila Arheološki večer.

Preberi več

Fizioterapija je esencialni del revitalizacije vrhunskega plesalca

08.06. 2023.

Za gibalne in funkcionalne sposobnosti vrhunske balerine in koreografinje Valentine Turcu skrbijo tudi fizioterapevti v Zavodu Terapija na Alma Mater.

Preberi več

Plesni spektakel Akademije za ples

08.06. 2023.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je sinoči v dvorani Španskih borcev v Ljubljani pripravila pravi plesni spektakel in dokazala, da je ples medij božanske lepote.

Preberi več

Delo na daljavo je trend prihodnosti

06.06. 2023.

Delo na daljavo je bilo včasih bolj izbira kot nuja. Za takšen način dela so se odločali predvsem tisti, ki jim je to ustrezalo zaradi narave dela in osebnih razlogov. V diplomski nalogi je študentka Maja Šijaković raziskala nove pristope k delu na daljavo, ki jih je pospešila epidemija covida-19.

Preberi več

Za človeka gre 2023: Zbornik povzetkov

06.06. 2023.

Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga sta 11. mednarodno znanstveno konferenco »Za človeka gre« 2023 posvetili aktualnim izzivom družbenega in tehnološkega razvoja, da bi ta služil varnosti in dostojanstvu.

Preberi več

Telesni razvoj otrok skozi koreografijo

05.06. 2023.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je dobila prvo magistro študija plesnih umetnosti. Lidia Krisskaya je podiplomski študij zaključila z magistrskim delom na temo pouka koreografije kot sredstva telesnega razvoja predšolskih otrok v večkultnem prostoru.

Preberi več

Socialni gerontolog kot ključni timski koordinator

02.06. 2023.

Doroteja Gruber se je za študij socialne gerontologije odločila zaradi starajoče se družbe, saj je izobraževanje na področjih, kjer so v ospredju komunikacija, starejši ljudje, sodelovanje in povezovanje zelo pomembno.

Preberi več

Krepimo znanje s področja zdravstvenih ved

02.06. 2023.

Študenti zdravstvenih ved na Alma Mater so pod mentorstvom viš. pred. Edvarda Jakšiča s svojimi prispevki aktivno sodelovali na 15. Študentski konferenci s področja zdravstvenih ved.

Preberi več