Novice in dogodki

O tradicionalnih verovanjih z dr. Cirilo Toplak

30.05. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH bo v četrtek, 1. junija 2023, ob 18. uri na Dunajski 158 v Ljubljani gostila veliko poznavalko politične in etnološke zgodovine Slovenije prof. dr. Cirilo Toplak.

Preberi več

Podelili smo najvišje akademske nazive

29.05. 2023.

Minuli petek smo bili na Alma Mater Europaea – ECM priča podelitvi najvišjih znanstvenih nazivov - promociji doktorjev.

Preberi več

Duhovnost zaposlenih v paliativni oskrbi

29.05. 2023.

Percepcija duhovnosti zaposlenih v paliativni oskrbi stanovalcev slovenskih domov za starejše je bila osrednja raziskovalna tematika študentke socialne gerontologije na Alma Mater Irene Švab Kavčič, pod mentorstvom izr. prof. dr. Sebastjana Kristoviča.

Preberi več

Izzivi in raznolike izkušnje zaposlenih v VDC

29.05. 2023.

Motnjam avtističnega spektra, za katere je značilno spremenjeno vedenje na področju socialne komunikacije in interakcije z omejenimi neobičajnimi interesi, se je v magistrski nalogi posvetila študentka zdravstvenih ved – smer avtizem na Alma Mater Andreja Vidergar Trebušak.

Preberi več

Zlata v klasični masaži

29.05. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Iza Gobar, nekdanja svetovna prvakinja v masaži, je tokrat osvojila prvo mesto na balkanskem tekmovanju!

Preberi več

Okrogla miza o izzivih na področju avtizma

29.05. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM in Zveza za Avtizem Slovenije vabita na okroglo mizo, ki bo 30. maja 2023 ob 13. uri na spodnji povezavi in naslavlja več izzivov na področju avtizma v Sloveniji.

Preberi več

Pandemija covida-19 močno prizadela otroke z avtizmom

26.05. 2023.

Mednarodno priznani strokovnjak za avtizem prof. dr. Vladimir Trajkovski je v predavanju na Alma Mater v Mariboru nazorno pojasnil negativne učinke covida-19 na otroke z motnjo avtističnega spektra.

Preberi več

Veščine za učinkovito vodenje projektov

25.05. 2023.

Alma Mater se je v Madridu udeležila srečanja projekta PM2EU, namen katerega je vodjem projektov ponuditi ustrezno orodje za učinkovito vodenje.

Preberi več

Starejše ženske v mreži družinskega življenja

25.05. 2023.

Predstojnica Katedre za socialno gerontologijo na Alma Mater zasl. prof. dr. Jana Goriup se je v minulih dneh na Malti udeležila mednarodne konference ‘Management, Knowledge and Learning’.

Preberi več

Na Alma Mater obeležili svetovni dan multiple skleroze

25.05. 2023.

Vsako leto 25. maja obeležujemo svetovni dan multiple skleroze. Tudi Zavod terapija je aktivno pristopil k osveščanju mimoidočih. Študenti so skupaj z mentorico mag. Tatjano Horvat pripravili stojnico z materialom namenjenim informiranju o tej bolezni. Prav tako so mimoidočim predstavili fizioterapevtske obravnave, primerne za paciente z multiplo sklerozo, ki jih sami tudi izvajajo.

Preberi več