Novice in dogodki

Novo sodelovanje s Kazahstanom

V Benetkah se je 19. in 20. 2. 2015 doc. dr. Peter Pavel Klasinc, predstojnik Katedre za arhivistiko in dokumentologijo na AMEU - ECM, srečal z Alyno Mustafino z direktorata za arhivistiko na Ministrstvu za kulturo in šport v Astani v R. Kazahstan.

Preberi več

Izobraževali so v Omanu

Med 8. in 12. februarjem 2015 je Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Trst, Maribor (MIAZ), skupaj z Nacionalnim arhivom Sultanata Oman (NRAA), izvedel v Muškatu (Oman), strokovno izobraževanje z naslovom »Sodobni pristopi k upravljanju z arhivskim gradivom skozi njegov celoten življenjski cikel.

Preberi več

En sam ne zmore nič, skupaj zmoremo veliko

Časopis Soboške novine so objavile intervju z našo predavateljico Metko Lipič Baligač, ki ga je naredila novinarka Jasmina Muhič.

Preberi več

Prvo seniorsko pustovanje uspelo

Študenti programa Socialna gerontologija so v okviru Mozaika generacij organizirali 1. vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju. O uspešnosti dogodka poroča veliko slovenskih medijev, najbolj pa šteje zadovoljstvo udeležencev iz vse Slovenije.

Preberi več

Vedno več uspešnih študentov AMEU - ECM

Priznani fizioterapevti, odlični športniki, nominiranci za Junaka Slovenije, zaposleni v Združenih narodih... Vse to so naši študenti na Alma Mater Europaea – ECM (AMEU). Predstavljamo vam Sama Mikla, fizioterapevta Filipa Flisarja, Vita Dragiča, uspešnega judoista, Lidijo Ribič, Vlada Miljkovića in Darjana Kocmuta, ki so nominirani za Junaka Slovenije, ter Jeleno Kremenjaš, ki je zaposlena v Združnih narodih.

Preberi več

Brezplačno podiplomsko izobraževanje s področja avtizma

Bi radi postali strokovnjak s področja avtizma? Alma Mater Europaea – ECM je partner projekta ZORA, katerega nosilec je Zavod Inštitut za avtizem in sorodne motnje. V okviru projekta ZORA se bo na brezplačnem podiplomskem funkcionalem izobraževanju izobrazilo več kot 60 strokovnjakov s področja avtizma.

Preberi več

Informativni dnevi 2015

Vabimo vas na informativna dneva, ki bosta v petek, 13. 2. 2015 in v soboto, 14. 2. 2015, na lokacijah v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in na Ptuju. Na informativnem dnevu bomo predstavili vse dodiplomske in podiplomske študijske programe, ki jih bomo izvajali v študijskem letu 2015/2016. Predstavniki šole vam bodo odgovorili na vaša vprašanja oz. vam individualno svetovali.

Preberi več

Podelili smo Apple iPod

V nagradni igri, ki smo jo priredili na sejmu Informativa, je bila izžrebana dijakinja Prve gimnazije Maribor Nina Homer.

Preberi več

Po sejmu Informativa še informativni dnevi

Alma Mater Europaea – ECM se je v petek in soboto (22. in 23. januarja) predstavila s svojimi študijskimi programi na sejmu Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Preberi več