Novice in dogodki

Študenti EPŠ obiskali Bruselj

Študenti programa Evropske poslovne študije (EPŠ) na Alma Mater Europaea - ECM so se v nedeljo, 18. 1. 2015, vrnili s tridnevnega študijskega obiska v Bruslju.

Preberi več

»Vzgoja se začne od rojstva dalje«

V petek, 9. 1. 2015, je v Gledališču Park Murska Sobota potekala okrogla miza z naslovom Vzgoja – priprava otroka na življenje. Organizatorja dogodka sta bila Alma Mater Europaea – ECM in Vrtec Murska Sobota. Dogodek je sovpadal z odprtjem Svetovalno-terapevtskega centra za družine, pare in posameznike, ki deluje pod okriljem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo (MIPUP).

Preberi več

Slavnostna akademija navdušila povabljene

V petek, 9. 1. 2015, je v Gledališču Park Murska Sobota potekala novoletna slavnostna akademija Alma Mater Europaea - ECM. Povabljene, med katerimi so bili predstojniki AMEU, dekani drugih slovenskih fakultet, ugledni znanstveniki, župani, gospodarstveniki, študentje AMEU in ostali prijatelji AMEU, je pozdravil dr. Boštjan Žekš, svetovalec predsednika Boruta Pahorja in ugleden znanstvenik.

Preberi več

Profesor Toplak prejel častno listino

Ob obletnici rojstva Hermana Potočnika Noordunga se je v Ksevtu odvila tradicionalna prireditev Orbitalna akademija. Na njej je častno listino Ksevta za izredne dosežke na podoročju kulturalizacije vesolja prejel prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Srčni študentje pomagali Frančku

Zadnje dni starega leta so trije študentje socialne gerontologije Alma Mater Europaea – ECM pokazali, da dobrodelnost ne pozna meja. V manj kot dveh tednih so pomagali prenoviti stanovanje 70-letnemu Frančku s Ptuja.

Preberi več

Brezdomcem so polepšali praznike

Študenti Alma Mater Europaea - ECM so v torek, 23. 12. 2014, obiskali mariborske brezdomce. Pričarali so jim božično vzdušje, saj so z njimi pekli piškote in prepevali božične pesmi.

Preberi več

Strokovna ekskurzija študentov arhivistike in dokumentologije

Študentje med obiskom Slovenskega šolskega muzeja na fotografiji s predavateljem dr. Branetom Šustarjem in predstojnikom oddelka Arhivistike in dokumentologije dr. Petrom Pavlom Klasincem.

Preberi več

Brezplačen seminar retorike

Alma Mater Europaea - ECM vljudno vabi študente, da se udeležijo brezplačnih seminarjev retorike, ki jih bo izvedla družba Retorika.si.

Preberi več

Okrogla miza Vzgoja - priprava otroka na življenje

V petek, 9. 1. 2015, ob 17.00 vabita Alma Mater Europaea - ECM, Mednarodni inštitut za psihoterapijo in uporabno psihologijo (MIPUP), Maribor in Vrtec Murska Sobota na brezplačno okroglo mizo z naslovom Vzgoja - priprava otroka na življenje.

Preberi več

“Nismo roboti, ki vse počnejo na enak način”

Pogovarjali smo se z Jeleno Katalino Horvatič, ki je del specializacije s področja nevrofizioterapije opravila v Londonu, o tem, zakaj je tako pomembno pravilno rokovati z dojenčki, o pomanjkanju nevrofizioterapevtov v Slovenij, o vedno večjem številu novorojenih otrok, ki potrebujejo nevrofizioterapijo. Horvatičeva je predavateljica na Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več