Novice in dogodki

Študijska izmenjava na University of La Verne v Kaliforniji

16.05. 2023.

Študentom Alma Mater Europaea - ECM omogočamo študijske izmenjave v tujini, s katerimi pridobijo dragocene pozitivne izkušnje za njihov osebni in strokovni razvoj, ter s tem boljše poklicne možnosti, samoiniciativnost, znanje tujih jezikov in okrepljeno medkulturno zavest.

Preberi več

Vzroki za agresivno vedenje otrok in mladostnikov

11.05. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se je na Bledu udeležil seminarja za ravnatelje osnovnih, srednjih šol in vrtcev - 33. šole na slovenskem. V predavanju se je osredotočil na psihološke in vzgojne vidike agresivnega vedenja otrok in mladostnikov.

Preberi več

Študenti skrbijo za boljšo digitalno pismenost starejših

11.05. 2023.

Študente na Alma Mater vključujemo v številne projekte. S tem spodbujamo ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost, to pa pripomore k izboljšanju njihovih ključnih kompetenc v vseh fazah izobraževalnega procesa.

Preberi več

Delovna aktivnost po izpolnitvi pogojev za upokojitev narašča

09.05. 2023.

Pri odločitvi za podaljšanje delovne aktivnosti imajo večjo vlogo notranji motivi kot zunanji. Pomemben je tudi vpliv dejavnikov kot so zdravje, slog vodenja v organizaciji in odnosi na delovnem mestu.

Preberi več

Razvoj umetne inteligence in strojnega učenja, prihodnost zdaj!

08.05. 2023.

Na že tradicionalnem Dnevu spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater so se minuli petek podružili študenti in profesorji študijskih programov informatike na Alma Mater. Osrednja tema je bila posvečena razvoju umetne inteligence.

Preberi več

Študentke Alma Mater tekle s plemenitim namenom

08.05. 2023.

Ekipa študentk fizioterapije Alma Mater se je minulo nedeljo v Ljubljani udeležila desetega dobrodelnega teka Wings for Life. Znesek startnin je bil v celoti namenjen raziskavam poškodb hrbtenjače in iskanju zdravila zanje.

Preberi več

Postani plesna zvezda!

06.05. 2023.

Alma Mater Europaea - Akademija za ples tudi letos pripravlja natečaj Mlade plesne zvezde in s tem pri ustvarjanju vzpodbuja mlade talentirane in zagnane plesalce!

Preberi več

Promocija zdravja na delovnem mestu

04.05. 2023.

Namen magistrskega dela študentke zdravstvenih ved na Alma Mater Jane Matavž je bil proučevanje promocije zdravja na delovnem mestu pri pedagoških delavcih v vzgojno-varstvenih zavodih. Le-ta pa je usmerjena v informiranje in poučevanje zaposlenih, da lahko sami nadzorujejo, obvladujejo in izboljšujejo svoje zdravje.

Preberi več

ON-LINE INFORMATIVNI DNEVI

03.05. 2023.

Želite študirati na Alma Mater, kjer študijski proces poteka po zgledu najboljših univerz na svetu? Bi želeli pridobiti mednarodno širino in se udeležiti poletnih šol, kot so Toronto Business Academy, St. Thomas University Florida, Juventus Medical?

Preberi več

Odprte prijave za Fulbright štipendijo

03.05. 2023.

Obveščamo vas, da so ponovno odprte prijave za Fulbright raziskovalno oz. pedagoško gostovanje v ZDA za študijsko leto 2024/2025. Rok prijave je 30. junij 2023.

Preberi več