Novice in dogodki

Medgeneracijsko sožitje na podeželju

26.04. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so se minuli torek udeležili konference CRP V6-2041 (2021-2023) v Ljubljani, ki je potekala v sodelovanju Alma Mater Europaea - ECM, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Zavoda Inrisk.

Preberi več

Alma Mater vabi na svetovni kongres

24.04. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM je soorganizator 7. Svetovnega kongresa Svetovnega združenja za dvojne motnje, ki bo potekal med 28. in 30. aprilom 2023 v Portorožu.

Preberi več

Čestitke, drage diplomantke in diplomanti!

21.04. 2023.

V minulih dneh je Alma Mater Europaea – ECM slavnostno podelila diplomske listine. Diplomantkam in diplomantom ter magistram in magistrom iskreno čestitamo in jim želimo obilo uspeha na njihovi akademski poti v prihodnje.

Preberi več

Plodno sodelovanje Alma Mater z akademskim računalniškim centrom na Poljskem

21.04. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na Uporabniški konferenci računalnikov visoke moči v Zakopanah kot osrednji gost nagovoril strokovnjake in raziskovalce največjega super računalniškega centra na Poljskem - Cyfronet AGH, ki obeležuje pol stoletja delovanja.

Preberi več

Kristovič o vzgojnih in psiholoških vidikih agresivnega vedenja otrok

20.04. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se kot osrednji govorec udeležuje konference ERAC (Emergency Response & Awareness Conference), ki se letos osredotoča na trenutne izzive na področju globalne varnosti in zaščite s posebnim poudarkom na medvrstnišem nasilju, strelskimi napadi in pohodi, roparskim terorizem in drugimi tragičnimi dogodki z množičnimi žrtvami.

Preberi več

Življenje starejših odraslih v slovenski družbi

20.04. 2023.

Razvoj družbe so v zadnjih letih zaznamovale številne družbene spremembe, pri čemer so starejši odrasli, bolj kot kadarkoli prej v svojih življenjih, izpostavljeni številnim izzivom, problemom in stereotipom, vplivajo na njihova življenja in vnašajo negotovost.

Preberi več

Koronavirus prizadel tudi duševno zdravje fizioterapevtov

19.04. 2023.

Pandemija covid-19 je pustila posledice po vsem svetu. Vplivala tako na prebivalce kot tudi na zdravstvene delavce, ki so predstavljali prvo bojno linijo proti temu virusu. Študentka fizioterapije na Alma Mater Eva Petrič je v diplomski nalogi raziskala vpliv koronavirusa na duševno zdravje in dobro počutje fizioterapevtov.

Preberi več

Alma Mater je bila ena najboljših odločitev v mojem življenju

19.04. 2023.

Kaja Chorążykiewicz je vse življenje sanjarila o tem, da bi zapustila svoje rodno mesto Wrocław na Poljskem in iskala priložnosti ter izzive drugje po svetu. Erasmus+ izmenjava jo je pripeljala na Alma Mater Europaea v Maribor - v mesto, o katerem ni vedela ničesar.

Preberi več

Alma Mater - odlična izkušnja in najboljši mentorji

18.04. 2023.

Študijska praksa v okviru programa Erasmus+ je na Alma Mater pripeljala Juliusa Koivulo, študenta fizioterapije iz Finske, ki izkušnjo opisuje kot neprecenljivo.

Preberi več

Na študijski imenjavi v Budimpešti

17.04. 2023.

Zanimive izkušnje je z nami delila študentka Alma Mater Europaea - Akademije za Ples Johanna Greiner, ki jo je študijska izmenjava Erasmus+ iz Ljubljane za štiri mesece popeljala v Budimpešto.

Preberi več