Novice in dogodki

Kristovič o vzgojnih in psiholoških vidikih agresivnega vedenja otrok

20.04. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se kot osrednji govorec udeležuje konference ERAC (Emergency Response & Awareness Conference), ki se letos osredotoča na trenutne izzive na področju globalne varnosti in zaščite s posebnim poudarkom na medvrstnišem nasilju, strelskimi napadi in pohodi, roparskim terorizem in drugimi tragičnimi dogodki z množičnimi žrtvami.

Preberi več

Alma Mater je bila ena najboljših odločitev v mojem življenju

19.04. 2023.

Kaja Chorążykiewicz je vse življenje sanjarila o tem, da bi zapustila svoje rodno mesto Wrocław na Poljskem in iskala priložnosti ter izzive drugje po svetu. Erasmus+ izmenjava jo je pripeljala na Alma Mater Europaea v Maribor - v mesto, o katerem ni vedela ničesar.

Preberi več

Koronavirus prizadel tudi duševno zdravje fizioterapevtov

19.04. 2023.

Pandemija covid-19 je pustila posledice po vsem svetu. Vplivala tako na prebivalce kot tudi na zdravstvene delavce, ki so predstavljali prvo bojno linijo proti temu virusu. Študentka fizioterapije na Alma Mater Eva Petrič je v diplomski nalogi raziskala vpliv koronavirusa na duševno zdravje in dobro počutje fizioterapevtov.

Preberi več

Alma Mater - odlična izkušnja in najboljši mentorji

18.04. 2023.

Študijska praksa v okviru programa Erasmus+ je na Alma Mater pripeljala Juliusa Koivulo, študenta fizioterapije iz Finske, ki izkušnjo opisuje kot neprecenljivo.

Preberi več

Na študijski imenjavi v Budimpešti

17.04. 2023.

Zanimive izkušnje je z nami delila študentka Alma Mater Europaea - Akademije za Ples Johanna Greiner, ki jo je študijska izmenjava Erasmus+ iz Ljubljane za štiri mesece popeljala v Budimpešto.

Preberi več

Učinek fizioterapije pri stabilizaciji hrbtenice in medenice nosečnic

17.04. 2023.

»Bolečina v križu ali medeničnem obroču je zelo pogost pojav v nosečnosti, ki ga lahko znatno zmanjšamo z ustrezno fizioterapevtsko obravnavo ter telesno vadbo, pri kateri krepimo mišice odgovorne za stabilizacijo hrbtenice in medenice,« poudarja diplomantka fizioterapije na Alma Mater Samra Hadžić, ki je raziskala pogostost vključenosti v fizioterapevtsko obravnavo in vrsto telesne aktivnosti nosečnic z bolečino v križu ali medeničnem obroču.

Preberi več

Pričetek Direktorske šole

17.04. 2023.

Alma Mater je pričela z izvajanjem Programa za vodenje socialno varstvenega zavoda - Direktorska šola za leto 2023, ki je namenjena predvsem na novo imenovanim direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

(ON-LINE INFO DAN) PODIPLOMSKI ŠTUDIJSKI PROGRAMI ALMA MATER

17.04. 2023.

Nadgradite svoje znanje na magistrskem ali doktorskem študijskem programu. Na Alma Mater Europaea lahko izbirate med 15 študijskimi programi, ki jih bomo podrobneje predstavili na on-line informativnem dnevu za podiplomske študije.

Preberi več

Lajšanje anksioznosti in paničnih napadov s fizioterapijo

14.04. 2023.

Anksiozne motnje so najpogostejše duševne motnje, ki jih je treba v povezavi z zavedanjem o zmanjšani kakovosti življenja prepoznati kot resen javnozdravstveni problem. Študentka Ajda Zupančič je v diplomski nalogi ugotavljala vpliv različnih fizioterapevtskih tehnik na simptome pri pacientih diagnosticiranih z generalizirano anksioznostjo in/ali paničnimi napadi.

Preberi več

Zadnja priložnost za Erasmus+ prakso

14.04. 2023.

Prijavite se na program Erasmus+, ki vam sofinancira študijsko prakso v tujini in pridobite neprecenljive izkušnje iz tujine.

Preberi več