Novice in dogodki

Za staranju prijazna digitalna okolja

19.02. 2023.

Predstojnik doktorskega študija Socialne gerontologije na Alma Mater Europaea – ECM prof. ddr. David Bogataj je postal član delovne skupine v okviru evropskega projekta Mednarodna interdisciplinarna mreža za pametna in zdrava staranju prijazna okolja (NET4AGE-FRIENDLY).

Preberi več

Doktorski študijski program Uporabna umetna inteligenca na Alma Mater predstavlja prvovrsten študij

16.02. 2023.

Nov doktorski študijski program Uporabna umetna inteligenca bo omogočal premagovanje izzivov na številnih področjih, ki so aktualni tako v Sloveniji, Evropi in v svetu od zelenega prehoda, trajnostnega razvoja, zdravja, posebej v post-covidnem obdobju.

Preberi več

Športno plezanje in študij fizioterapije kot bližnjici do zdravja

16.02. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Maja Kramberger svoj prosti čas posveča športnemu plezanju. Maji so pred desetimi leti odkrili skoliozo oz. stransko ukrivljenost hrbtenice z rotacijo vretenc. Prav športno plezanje, ki ima pozitiven vpliv na krepitev mišic, je bil razlog, da se je pričela ukvarjati s tem športom.

Preberi več

Informativni dnevi: Z Alma Mater pripravljeni za svet!

16.02. 2023.

Pridružite se nam v petek, 17. februarja 2023, ob 11.00 ali 14.00 in v soboto, 18. februarja 2023, ob 10.00 na informativnih dnevih.

Preberi več

Vseživljenjsko izobraževanje zdravstvenih delavcev v današnjem času je neizogibno

15.02. 2023.

Lidija Zorman, ki je uspešno zaključila magistrski študij zdravstvene nege na Alma Mater, je prepričana, da formalno izobraževanje ni več dovolj, saj splošni standard zahteva permanentno izobraževanje in s tem nenehno razvijanje spretnosti, vrlin in sposobnosti posameznika.

Preberi več

Lana Ritlop na pripravništvu v Turčiji

15.02. 2023.

Naša izjemno uspešna študentka Lana Ritlop se je oglasila iz Turčije, kjer opravlja pripravništvo na univerzitetni kliniki Erciyes preko Univerze Erciyes. Pod okriljem mentorja Dr. Öğr. Üyesi İsa Cüce se posveča predvsem večmesečni raziskavi na področju nevrofizioterapije.

Preberi več

Izšla je nova knjiga o kulturah starega Bližnjega vzhoda

14.02. 2023.

Pri založbi Alma Mater Europaea-Institutum Studiorum Humanitatis je izšla nova knjiga z naslovom Arheologija Starega Bližnjega vzhoda: Od predkeramičnega neolitika do konca zgodnje bronaste dobe, pod katero se je podpisala dr. Anja Hellmuth Kramberger.

Preberi več

Danes mora imeti balerina čvrsto, trenirano telo

13.02. 2023.

Telesna postava baletnih plesalk od renesanse do danes je bilo osrednja raziskovalna tema diplomantke Alma Mater Europaea Akademije za Ples Tine Nerat, ki je v zaključni nalogi prikazala, kako so se postave baletnih plesalk skozi zgodovino spreminjale.

Preberi več

Športno kariero uspešno združuje s študijem fizioterapije

09.02. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Tiana Meglič Šteharnik velja za eno najuspešnejših in najperspektivnejših košarkaric v Sloveniji.

Preberi več

Študijska izmenjava na kalifornijski državni univerzi

08.02. 2023.

Študentom Alma Mater Europaea - ECM omogočamo študijske izmenjave v tujini, s katerimi pridobijo dragocene pozitivne izkušnje za njihov osebni in strokovni razvoj, ter s tem boljše poklicne možnosti, samoiniciativnost, znanje tujih jezikov in okrepljeno medkulturno zavest.

Preberi več