Novice in dogodki

Alma Mater je ZZZS predstavila možnosti uporabe novih storitev

22.12. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik se je na povabilo Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) udeležil njihovega letnega strateškega sestanka in jim predstavil področje razvoja in uporabe tehnologij umetne inteligence.

Preberi več

Udarni globinski valovi zmanjšujejo bolečino v peti

21.12. 2023.

Študentka Tjaša Esih je v diplomski nalogi ugotovila, da terapija z udarnimi globinskimi valovi pri pacientih s plantarnim fascitisom zmanjša bolečino, občutljivost pete, debelino plantarne fascije in njeno togost ter izboljša funkcijo stopala.

Preberi več

Preudarna in trezna uporaba umetne inteligence

21.12. 2023.

Vabimo vas na brezplačni online seminar na temo Preudarna in trezna uporaba umetne inteligence ter jezikovnih modelov v praksi, ki bo v ponedeljek, 13. februarja 2024, ob 18.00.

Preberi več

Izvolili smo nove člane Študentskega sveta Alma Mater

21.12. 2023.

Na Alma Mater so skladno s Pravilnikom o načinu volitev Študentskega sveta potekale volitve za člane Študentskega sveta Alma Matr Europaea – ECM.

Preberi več

Prostočasne aktivnosti v domovih za starejše

20.12. 2023.

Rosana Šturm, študentka socialne gerontologije, je z raziskavo v magistrski nalogi ugotovila, da je vključevanje stanovalcev domov za ostarele v delovanje lokalne skupnosti izjemnega pomena, saj se tako ne izolirajo in ohranijo socialne stike.

Preberi več

Masaža na delovnem mestu

19.12. 2023.

Masaža, ena najstarejših oblik zdravljenja, se že stoletja uporablja za lajšanje bolečin, sproščanje napetosti in izboljšanje splošnega počutja.

Preberi več

Bolečine v križu pri fizioterapevtskem delu

16.12. 2023.

S pravilnim življenjskim slogom ter upoštevanjem ergonomije na delovnem mestu lahko pozitivno vplivamo na zdravje svoje hrbtenice in s tem preprečimo morebitne bolečine in poškodbe poudarja diplomantka fizoterapije Nika Turk, ki je uspešno izvedla svojo diplomsko raziskavo pod mentorstvom viš. pred. Patricija Goubar.

Preberi več

Daniel Siter: Prekmurje je edino slovensko ozemlje, ki ga je osvobodila izključno Rdeča armada

15.12. 2023.

Daniel Siter, asistent, raziskovalec in doktorand na Alma Mater Europaea ISH, je 12. decembra 2023 vodil znanstveno konferenco ''Rdeča armada v Prekmurju: stanje raziskav''.

Preberi več

Študijska praksa v Münchnu

11.12. 2023.

Študenti Alma Mater Europaea imajo možnost opravljanja prostovoljne Erasmus+ študijske prakse na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Münchnu.

Preberi več

Alma Mater podpisala pogodbo z elitno kitajsko univerzo

08.12. 2023.

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak in rektor ene vodilnih kitajskih univerz Univerze Ningbo prof. Shao Quianjun sta popisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovanja ter tehnološkega razvoja.

Preberi več