Novice

Parktherme gostile študente fizioterapije

04.12. 2014.

Študenti 2. in 3. letnikov študijskega programa Fizioterapija so se v četrtek, 4. 12. 2014, udeležili strokovne ekskurzije v Parktherme Bad Radkersburg v Avstriji.

Preberi več

Prvi posvet o arhivskem in dokumentarnem gradivu

02.12. 2014.

Katedra za arhivistiko in dokumentologijo na Alma Mater Europaea – ECM je v torek, 2. 12. 2014, v Ljubljani organizirala posvet na temo poslovanja z arhivskim in dokumentarnim gradivom. Posveta se je udeležilo 30 predstavnikov občin, javnih zavodov ter centrov za socialno delo iz cele Slovenije.

Preberi več

Delovno mesto za prihodnost: menedžer idej

27.11. 2014.

Predavateljica na programu Upravljanje in vodenje poslovnih sistemov Alma Mater Europaea mag. Mirjana Ivanuša-Bezjak, je v novembrski številki revije Denar prispevala članek o delovnem mestu za prihodnost. V zanimivem pisanju govori o menegerjih za ideje, ki jih nekatera podjetja že zaposlujejo. Več o tem pa v samem članku.

Preberi več

AMEU - ECM na prireditvi Starostnik 2014

24.11. 2014.

V soboto, 22.11. 2014, je na Brdu pri Kranju potekalo srečanje z naslovom STAROSTNIK 2014 na katerem prvič s svojim sklopom referatov sodelovali tudi socialni gerontologi.

Preberi več

Mednarodni znanstveni posvet na temo prehrana, gibanje in zdravje

10.11. 2014.

Brezplačno za prvih 10 prijavljenih študentov AMEU

Preberi več

AMEU na posvetu »Iskanje službe v državah članicah EU ter pripadajoče pravice in obveznosti«

28.10. 2014.

V ponedeljek je v Dvorcu Rakičan v organizaciji zavoda Rok@ potekal mednarodni posvet na temo »Iskanje službe v državah članice EU ter pripadajoče pravice in obveznosti«, na katerem je sodelovala tudi Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prvi študijski dan tudi za študente EPŠ

27.10. 2014.

Zadnjo soboto v oktobru smo na AMEU prvi študijski dan organizirali tudi za študente Evropskih poslovnih študij.

Preberi več

AMEU obiskala elitna indijska univerza NIMS in indijski veleposlanik v Sloveniji

24.10. 2014.

AMEU navezuje stike z eno najuspešnejših in najelitnejših univerz v Indiji.

Preberi več

Študenti AMEU prvi v Sloveniji s tečajem nevromišičnega tapinga za zgornje in spodnje ekstremitete

23.10. 2014.

Študenti fizioterapije AMEU so v Mariboru pod vodstvom mednarodnega inštruktorja opravili nadaljevalni tečaj nevromišičnega tapinga. Metodo, ki je prijazna do bolnikov in jim pomaga do hitrejšega okrevanja, lahko izvajajo le za to usposobljeni strokovnjaki.

Preberi več

Z integrativno medicino do neinvazivne in natančne diagnoze

15.10. 2014.

Alma Mater Europaea – ECM je v sodelovanju z Združenjem za integrativno medicino Slovenije in Srbskim združenjem za integrativno medicino v torek, 14. 10. 2014, na Bledu organizirala Simpozij o integrativni medicini. Predavatelji so družno poudarili pomembnost sodelovanja in celostnega pristopa pri zdravljenju pacienta, saj lahko tako dosežemo najboljše rezultate. Namen Simpozija o integrativni medicini, kjer smo gostili tudi eminentnega znanstvenika prof. dr. Yoshiakija Omuro, je promocija zdravja in razvoj integrativnega in trajnostnega zdravljenja akutnih in kroničnih bolezni. Prav tako želimo tematiko integrativne medicine približati slovenski javnosti.

Preberi več