Novice

Poletna šola Erasmus+ »Delo miru v vsakdanjem življenju«

07.07. 2023.

Prva poletna šola na Alma Mater Europaea – ISH, ki je potekala v zadnjem tednu junija 2023, je temeljila na viziji civilizacije trajnega mirnega sobivanja.

Preberi več

Krepimo sodelovanje z univerzo na Portugalskem

06.07. 2023.

Doc. dr. Mateja Vadnjal je konec junija 2023 obiskala Fakulteto za ekonomijo in poslovne vede (FCEE) Univerze Lusiada v Lizboni.

Preberi več

Ali so slovenska podjetja pripravljena na umetno inteligenco?

04.07. 2023.

Ali so slovenska podjetja in slovenski managerji pripravljeni na hiter razvoj umetne inteligence (UI)? To je bila glavna tema omizja z naslovom »Relevanca umetne inteligence za management v gospodarstvu« v organizaciji Alma Mater Europaea – ECM (Alma Mater) in Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Sodelovali so podjetniki, poslovneži in akademiki.

Preberi več

Poslovni brunch: Z digitalnimi tehnologijami do novih kariernih priložnosti

03.07. 2023.

Katedra za Spletne in informacijske tehnologije na Alma Mater Europaea - ECM je danes, 3. julija 2023, na poslovnem brunchu predstavila kreativne poklice in karierne priložnosti, ki se odpirajo študentom spletnih tehnologij.

Preberi več

Profesor Toplak v New York Times

01.07. 2023.

Eden najbolj branih časopisov New York Times je 29. junija 2023 objavil prispevek prof. dr. Jurija Toplaka o nedavni sodbi Vrhovnega sodišča ZDA.

Preberi več

2020 Dream dr. Gutmanove del prestižne digitalne znanstvene pobude

30.06. 2023.

Stanford University Press je na naslovnici Digitalnega humanističnega kataloga predstavil projekt »2020 Dreams« avtorjev dr. Maje Gutman Mušič, predavateljice in doktorantke Alma Mater Europaea ISH ter dr. Kellyja Bulkeleya (ZDA).

Preberi več

Piknik študentov Alma Mater je postal tradicija

26.06. 2023.

Piknik študentov Alma Mater ob zaključku študijskega leta je postal tradicija. Prijetno druženje ob številnih športnih aktivnostih je tokrat potekalo v Športnem centru Fontana v Mariboru.

Preberi več

Dr. Ludvik Toplak slavnostni govornik ob dnevu državnosti

22.06. 2023.

Predsednik Alma Mater Europaea prof. dr. Ludvik Toplak je kot slavnostni govornik na slovesnosti ob dnevu državnosti v Kadetnici v Mariboru izpostavil pomen domoljubja.

Preberi več

Poletna šola Alma Mater Europaea ISH

21.06. 2023.

Minuli ponedeljek je bil v znamenju priprave na prvo mednarodno poletno šolo Alma Mater Europaea ISH, ki je namenjena študentom partnerskih univerz preko programa Erasmus+.

Preberi več