Novice

Podelili smo najvišje akademske nazive

29.05. 2023.

Minuli petek smo bili na Alma Mater Europaea – ECM priča podelitvi najvišjih znanstvenih nazivov - promociji doktorjev.

Preberi več

Pandemija covida-19 močno prizadela otroke z avtizmom

26.05. 2023.

Mednarodno priznani strokovnjak za avtizem prof. dr. Vladimir Trajkovski je v predavanju na Alma Mater v Mariboru nazorno pojasnil negativne učinke covida-19 na otroke z motnjo avtističnega spektra.

Preberi več

Veščine za učinkovito vodenje projektov

25.05. 2023.

Alma Mater se je v Madridu udeležila srečanja projekta PM2EU, namen katerega je vodjem projektov ponuditi ustrezno orodje za učinkovito vodenje.

Preberi več

Na Alma Mater obeležili svetovni dan multiple skleroze

25.05. 2023.

Vsako leto 25. maja obeležujemo svetovni dan multiple skleroze. Tudi Zavod terapija je aktivno pristopil k osveščanju mimoidočih. Študenti so skupaj z mentorico mag. Tatjano Horvat pripravili stojnico z materialom namenjenim informiranju o tej bolezni. Prav tako so mimoidočim predstavili fizioterapevtske obravnave, primerne za paciente z multiplo sklerozo, ki jih sami tudi izvajajo.

Preberi več

Starejše ženske v mreži družinskega življenja

25.05. 2023.

Predstojnica Katedre za socialno gerontologijo na Alma Mater zasl. prof. dr. Jana Goriup se je v minulih dneh na Malti udeležila mednarodne konference ‘Management, Knowledge and Learning’.

Preberi več

Arhivisti o aktualni problematiki arhivske teorije in prakse

24.05. 2023.

Profesorji in študenti Katedre za Arhivistiko na Alma Mater aktivno sodelujejo na konferenci Radenci 2023 z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več

Izboljšujemo kakovost poučevanja in učenja v visokošolskem izobraževanju

24.05. 2023.

Na Alma Mater se je s slovesno podelitvijo zaključilo pedagoško-didaktično usposabljanje akademskega osebja univerz in visokošolskih ustanov.

Preberi več

Za kvalitetno življenje v starosti

24.05. 2023.

Alma Mater se je kot koordinatorica aktivnega in zdravega staranja za vzhodno Slovenijo v Domu starejših Šentjur srečala s partnerji evropskega programa Twinning.

Preberi več

V knjižnico kar prek aplikacije

23.05. 2023.

Spoštovani študenti, vljudno vabljeni na webinar z naslovom V knjižnico kar prek aplikacije, ki bo v ponedeljek, 29. 5. 2023, med 17.00 in 18.30 v okviru Tednov vseživljenjskega učenja.

Preberi več

Umetniško sodelovanje Alma Mater in Univerze v Ljubljani

23.05. 2023.

Študenti AMEU – Akademije za ples so v sodelovanju z godalnim kvartetom Opifex Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pripravili nepozabno glasbeno-plesno doživetje na svečani slovesnosti ob 30-letnici Ustanove Antona Trstenjaka v atriju Raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več