Novice

Obisk Imunologa prof. Dr. Nime Rezaeia ter podpis Memoranduma o sodelovanju med AMEU ECM in USERN

27.2. je Alma Mater Europaea – ECM obiskal priznani profesor na področju imunologije Prof. Dr. Nima Rezaei. V svojem predavanju je predstavil mrežo USERN (Universal Scientific Education and Research Network).

Preberi več

Alma Mater z bazo EMERALD

Alma Mater po novem omogoča vsem študentom in učiteljem dostop od doma do baze EMERALD Health and Social Care, ki vsebuje blizu 15.000 knjižnih enot v polnem besedilu s področja zdravstva, gerontologije, avtizma, socialnega varstva ipd.. Baza je namenjena v študijske in raziskovalne namene. Vsa navodila za uporabo so študentom in učiteljem dostopna preko VIS-a.

Preberi več

Alma Mater pritegnila veliko pozornosti s študijskimi programi

Alma Mater Europaea - ECM se je nedavno predstavila na izobraževalnem sejmu Informativa 2017 v Ljubljani. Sejem je obiskala več kot 24 tisoč obiskovalcev.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

V preteklem tednu, od 26. do 29. januarja 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujo visokošolsko učiteljico, doc. dr. Miro Hercigonjo-Szekeres. Gostujoča visokošolska učiteljica je izvedla predavanja na doktorskem študijskem programu Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

V preteklem tednu, od 19. do 22. januarja 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujega visokošolskega učitelja, red. prof. dr. Brana Markića. Gostujoči visokošolski učitelj je izvedel predavanja na doktorskem študijskem programu Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Uvajalni dan za bruce

V petek, 30. septembra, Alma Mater pripravlja uvajalni in uvodni dan za bruce.

Preberi več

Dobra novica za socialne gerontologe

Sporočamo vam veselo novico, in sicer, da lahko diplomanti in magistranti smeri Socialna gerontologija pristopate k strokovnemu izpitu za strokovne delavce na področju socialnega varstva.

Preberi več

Nova avdicija za sprejem na Akademijo za ples

V soboto, 24. 9. 2016, bo ob 10. uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9 v Ljubljani potekal preizkus nadarjenosti (avdicija) za vpis na Akademijo za ples, ki je eden izmed pogojov za sprejem na dodiplomski program.

Preberi več

Brezplačna korektivna vadba za otroke

Študentski svet Alma Mater v novem šolskem letu vabi na brezplačno korektivno vadbo za otroke od 6. do 9. leta starosti, ki bo potekala enkrat tedensko, in sicer ob torkih v dveh terminih med 15. in 16. uro ter med 17. in 18. uro.

Preberi več

Samo ena želja – da bi hodil

“Gostje, glejte me, kako visoko pležem,” nam pokaže 5 let star Mark, ki obiskuje nevrofizioterapije v Zavodu terapija Alma Mater pri predavateljici in terapevtki Tatjani Horvat na Slovenski ulici 17 v Mariboru. Na pobudo Študentskega sveta Alma Mater smo Marku namreč omogočili brezplačen obisk terapij v Zavodu Terapija, kjer sodelujejo tudi študentje fizioterapije Alma Mater. Nasmejan, razigran in borben Mark po besedah Horvatove hitro napreduje. Na terapijah pa si je Mark “za svojega” izbral našega študenta fizioterapije Igorja Legčeviča (na fotografiji).

Preberi več