Novice

Prenovljen doktorski študij humanistike

Alma Mater Europaea ISH vabi v četrtek, 25. 8. 2016, ob 17.00 na informativni dan za doktorski študij huministične znanosti.

Preberi več

Možnost dokončanja doktorskega študija na Alma Mater

Vsi, ki ne bodo uspeli dokončati znanstvenih magisterijev in doktoratov po starem sistemu, vljudno vabljeni, da to storite na doktorskih programih Alma Mater.

Preberi več

Partnerstvo z Globalnim centrom za napredne študije (Global Center for Advanced Studies – GCAS)

Alma Mater Europaea z velikim zadovoljstvom naznanja partnerstvo z Globalnim centrom za napredne študije (Global Center for Advanced Studies – GCAS). GCAS je neprofitna šola iz Združenih držav Amerike , ki si lasti eno najboljših fakultet za humanistične študije na svetu.

Preberi več

Simpozij ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla

V soboto, 28. 11. 2015, Alma Mater Europaea - ECM in Celjska Mohorjeva družba ob 11. uri vabita na simpozij : "VIKTOR E. FRANKL, UPORABNOST IN AKTUALNOST LOGOTERAPIJE", ki bo ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla in ponovnem izidu slovenskega prevoda njegove temeljne knjige Zdravnik in duša.

Preberi več

Uspešna udeležba v Trstu

Študenti drugega letnika in profesorji magistrskega študija Arhivistike in dokumentologije na Alma Mater so se udeležili 25. konference "Mednarodni arhivski dan" ter mednarodne arhivske šole, ki je potekala med 18. in 25. oktobrom v Trstu.

Preberi več

Nov doktorski študij na Alma Mater

Alma Mater Europaea – ECM je dobila še uradni sklep, da je Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) za 7 let akreditirala nov doktorski program Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Obisk predsednice DFS mag. Gabrijele Starc

V petek, 16. 10. 2015, je Alma Mater Europaea - ECM obiskala viš. pred. mag. kin. Gabrijela Starc, viš. fiziot., dipl. org. dela, predsednica Društva fizioterapevtov Slovenije (DFS)

Preberi več

EKO subvencije za 5 študentov

Alma Mater Europaea – ECM je za letošnje študijsko leto prvič razpisala EKO subvencije Alma Mater. Petim magistrskim študentom programa Ekoremediacije bomo podelili štipendije v višini 1500 eur (velja za vse, ki se bodo vpisali do 17. 10. 2015 v 1. letnik študija).

Preberi več

Uspešno zastopali barve Alma Mater

Učitelji in nekateri študenti fizioterapije Alma Mater Europaea - ECM so se 9. oktobra in 10. oktobra mudili na 16. kongresu fizioterapevtov Slovenije Fizioterapija – gibanje za zdravje vseh.

Preberi več

Uspešno zaključena okrogla miza

V Cankarjevem domu v okvirju Festivala za 3. življenjsko obdobje se je 29. 9. 2015 odvijala okrogla miza, ki so jo organizirali študentje socialne gerontologije Alma Mater in člani Zadruge Mozaik generacij, in sicer na temo »Inovativni poslovni model delovanja dnevnih centrov aktivnosti (DCA)«.

Preberi več