Novice

Nova avdicija za sprejem na Akademijo za ples

V soboto, 24. 9. 2016, bo ob 10. uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9 v Ljubljani potekal preizkus nadarjenosti (avdicija) za vpis na Akademijo za ples, ki je eden izmed pogojov za sprejem na dodiplomski program.

Preberi več

Brezplačna korektivna vadba za otroke

Študentski svet Alma Mater v novem šolskem letu vabi na brezplačno korektivno vadbo za otroke od 6. do 9. leta starosti, ki bo potekala enkrat tedensko, in sicer ob torkih v dveh terminih med 15. in 16. uro ter med 17. in 18. uro.

Preberi več

Samo ena želja – da bi hodil

“Gostje, glejte me, kako visoko pležem,” nam pokaže 5 let star Mark, ki obiskuje nevrofizioterapije v Zavodu terapija Alma Mater pri predavateljici in terapevtki Tatjani Horvat na Slovenski ulici 17 v Mariboru. Na pobudo Študentskega sveta Alma Mater smo Marku namreč omogočili brezplačen obisk terapij v Zavodu Terapija, kjer sodelujejo tudi študentje fizioterapije Alma Mater. Nasmejan, razigran in borben Mark po besedah Horvatove hitro napreduje. Na terapijah pa si je Mark “za svojega” izbral našega študenta fizioterapije Igorja Legčeviča (na fotografiji).

Preberi več

Prenovljen doktorski študij humanistike

Alma Mater Europaea ISH vabi v četrtek, 25. 8. 2016, ob 17.00 na informativni dan za doktorski študij huministične znanosti.

Preberi več

Možnost dokončanja doktorskega študija na Alma Mater

Vsi, ki ne bodo uspeli dokončati znanstvenih magisterijev in doktoratov po starem sistemu, vljudno vabljeni, da to storite na doktorskih programih Alma Mater.

Preberi več

Partnerstvo z Globalnim centrom za napredne študije (Global Center for Advanced Studies – GCAS)

Alma Mater Europaea z velikim zadovoljstvom naznanja partnerstvo z Globalnim centrom za napredne študije (Global Center for Advanced Studies – GCAS). GCAS je neprofitna šola iz Združenih držav Amerike , ki si lasti eno najboljših fakultet za humanistične študije na svetu.

Preberi več

Simpozij ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla

V soboto, 28. 11. 2015, Alma Mater Europaea - ECM in Celjska Mohorjeva družba ob 11. uri vabita na simpozij : "VIKTOR E. FRANKL, UPORABNOST IN AKTUALNOST LOGOTERAPIJE", ki bo ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla in ponovnem izidu slovenskega prevoda njegove temeljne knjige Zdravnik in duša.

Preberi več

Uspešna udeležba v Trstu

Študenti drugega letnika in profesorji magistrskega študija Arhivistike in dokumentologije na Alma Mater so se udeležili 25. konference "Mednarodni arhivski dan" ter mednarodne arhivske šole, ki je potekala med 18. in 25. oktobrom v Trstu.

Preberi več

Nov doktorski študij na Alma Mater

Alma Mater Europaea – ECM je dobila še uradni sklep, da je Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) za 7 let akreditirala nov doktorski program Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Obisk predsednice DFS mag. Gabrijele Starc

V petek, 16. 10. 2015, je Alma Mater Europaea - ECM obiskala viš. pred. mag. kin. Gabrijela Starc, viš. fiziot., dipl. org. dela, predsednica Društva fizioterapevtov Slovenije (DFS)

Preberi več