Novice

Obisk predsednice DFS mag. Gabrijele Starc

V petek, 16. 10. 2015, je Alma Mater Europaea - ECM obiskala viš. pred. mag. kin. Gabrijela Starc, viš. fiziot., dipl. org. dela, predsednica Društva fizioterapevtov Slovenije (DFS)

Preberi več

Uspešno zastopali barve Alma Mater

Učitelji in nekateri študenti fizioterapije Alma Mater Europaea - ECM so se 9. oktobra in 10. oktobra mudili na 16. kongresu fizioterapevtov Slovenije Fizioterapija – gibanje za zdravje vseh.

Preberi več

EKO subvencije za 5 študentov

Alma Mater Europaea – ECM je za letošnje študijsko leto prvič razpisala EKO subvencije Alma Mater. Petim magistrskim študentom programa Ekoremediacije bomo podelili štipendije v višini 1500 eur (velja za vse, ki se bodo vpisali do 17. 10. 2015 v 1. letnik študija).

Preberi več

Uspešno zaključena okrogla miza

V Cankarjevem domu v okvirju Festivala za 3. življenjsko obdobje se je 29. 9. 2015 odvijala okrogla miza, ki so jo organizirali študentje socialne gerontologije Alma Mater in člani Zadruge Mozaik generacij, in sicer na temo »Inovativni poslovni model delovanja dnevnih centrov aktivnosti (DCA)«.

Preberi več

Odprtje s številnimi dogodki

Odprtje novih prostorov Alma Mater smo pričeli s številnimi dogodki. Na posvetu smo gostili gospo Vlasto Nussdorfer, Varuhinjo človekovih pravic, podelili smo diplome, magisterije ter promovirali nove doktorje Alma Mater. Nadaljujemo pa s predavanjem o vzgoji otrok.

Preberi več

Štajerski tednik: Največ zanimanja za zdravstvene študije

V Štajerskem tedniku je objavljen članek, kjer je narejen izračun stroškov študija zdravstvene nege v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti.

Preberi več

2. prijavni rok je odprt!

Od 14.8.2015 je odprt drugi prijavni rok na Alma Mater Europaea - ECM. Prijave se oddajo preko sistema eVŠ. Prijava bo možna do 5. 9. 2015. Ostajajo odprta vpisna mesta na vseh študijskih smereh Alma Mater.

Preberi več

Obisk delegacije pod vodstvom Nj. eksc. g. Sarvajita Chakravartija, veleposlanika Indije v Sloveniji pri predsedniku AMEU - ECM prof. dr. Ludviku Toplaku s sodelavci

Samostojni visokošolski zavod Alma Mater Europaea – ECM (AMEU – ECM) je v novih prostorih na Slovenski ulici 17 obiskala delegacija pod vodstvom veleposlanika Indije v Sloveniji, Nj. eksc. g. Sarvajita Chakravartija.

Preberi več

Vpis v Mariboru in Murski Soboti

Vabljeni na vpis, ki se prične s ponedeljkom, 27. 7. 2015, in sicer na dveh lokacijah - Maribor, novi prostori Slovenska 17, ter Murska Sobota, Lendavska 9. Razpored vpisov pa v prilogi.

Preberi več

Uspešno zaključen projekt KAKOVOST

30.6.2015 smo uspešno zaključili projekt ALMA MATER EUROPAEA – ECM: zagotavljanje kakovosti visokošolskega zavoda in visokošolskega študijskega programa Upravljanje in vodenje poslovnih sistemov, mednarodna evalvacija ter analiza programske ponudbe, ki ga je delno financirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Preberi več