Novice

Digitalizacija in starejši odrasli

27.09. 2023.

V sklopu tradicionalnega Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka od 27. do 29. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, so člani projektne skupine izvedli okroglo mizo z naslovom: Digitalizacija in starejši odrasli: pomen za kakovost življenja in socialno vključenost.

Preberi več

Vabljeni k oddaji prispevkov za ATLANTI+

26.09. 2023.

ATLANTI+ je mednarodna znanstvena revija za sodobno arhivsko teorijo in prakso z mednarodnim uredniškim odborom, ki nastaja v sodelovanju Alma Mater Europaea in Mednarodnega inštituta za arhivistiko Trst – Maribor in Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prvi prevod dopisovanja Nikole Tesla

22.09. 2023.

Pesnik, prevajalec, dramatik in dramaturg Tibor Hrs Pandur je sinoči, 21. septembra, na Alma Mater predstavil rekonstrukcijo celotne ohranjene korespondence med Nikolo Teslo in vodilnima predstavnikoma bankirske dinastije in komercialne banke J. P. Morgan & Co.

Preberi več

Zadnja možnost za vpis na socialno gerontologijo in zdravstveno nego v tem študijskem letu

21.09. 2023.

Med 22. in 25. septembrom 2023 je odprt tretji prijavni rok za brezplačni redni študij socialne gerontologije in izredni študij zdravstvene nege na Alma Mater.

Preberi več

Aktivno učenje s perspektive študentov

21.09. 2023.

Doc. dr. Polonca Pangrčič se je minulo sredo udeležila 8. mednarodne znanstvene konference na temo Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Izobraževanje učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje.

Preberi več

Misija rak

12.09. 2023.

Raziskovalka na Alma Mater doc. dr. Polonca Pangrčič se je v okviru priprav na pravkar pridobljen konzorcijski projekt Sunrise, ki sodi v Misijo rak in poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje, udeležila dogodka, ki ga je organiziral Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Preberi več

Alma Mater podpisala sporazum z Ministrstvom za obrambo RS

11.09. 2023.

Doc. dr. Barbara Toplak Perovič in minister za obrambo Marjan Šarec sta danes podpisala sporazum o sodelovanju med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

Postani Erasmus+ tutor

11.09. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea razpisuje dve tutorski mesti za tuje gostujoče študente, ki bodo na študijski izmenjavi v 2023/2024.

Preberi več

Vpliv digitalizacije na neenakost pri delu v starosti

08.09. 2023.

Predstojnik doktorskega študija socialne gerontologije na Alma Mater ddr. David Bogataj in doktorski študent Mihael Nedeljko se na Cipru udeležujeta konference Neenakosti pri delu v poznejšem življenju, ki jih na novo opredeljuje digitalizacija.

Preberi več

Za gibanje brez bolečin

07.09. 2023.

Svetovni dan fizioterapije (8. september) ponuja priložnost za prepoznavanje pomembnega prispevka fizioterapije k zdravju in dobremu počutju posameznikov in skupnosti ter ozaveščanja o vlogi fizioterapije pri izboljšanju splošne kakovosti življenja.

Preberi več