Dogodki

Vabilo na zagovor doktorske dizertacije

Vabimo vas na zagovor doktorske disertacije Petra Seljaka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom POMEN BIVALNE KAKOVOSTI ZA KREPITEV SOCIALNEGA KAPITALA IN OHRANJANJE SOCIALNEGA KONVOJA STAREJŠIH.

Preberi več

WINGS FOR LIFE

V nedeljo, 7. 5. 2017, se bomo udeležili teka Wings for Life v Ljubljani. Prijave so možne do srede, 12. 4. 2017, in sicer na spodnji povezavi. Število mest je omejenih na 50 študentov (iz vsake fakultete po 25 študentov). Prijavnina znaša 20 eur, ki bo v celoti šla v dobrodelne namene.

Preberi več

Posvet v Državnem svetu RS - IZZIVI DOLGOTRAJNE OSKRBE V STARAJOČI DRUŽBI

Alma Mater Europaea – ECM vas vljudno vabi na posvet v Državnem svetu RS z naslovom»IZZIVI DOLGOTRAJNE OSKRBE V STARAJOČI DRUŽBI«, ki bo v ponedeljek, 6. 3. 2017, ob 11. uri.

Preberi več

Intenzivni teden z Melindo Szitt

v okviru predmeta Metodika in praktično poučevanje klasičnega baleta organizira Akademija za ples za širšo plesno javnost oziroma vse, ki jih zanima nadgradnja znanja in poučevanja baleta, intenzivni teden z Melindo Szitt iz madžarske plesne akademije iz Budimpešte.

Preberi več

Maayan Danoch: Balet za sodobne plesalce

Akademija za ples organizira odprte klase sodobnega baleta. Gostja je priznana izraelska plesalka in koreografinja Maayan Danoch. Vabljeni vsi plesalci in koreografi, ki vas zanimajo novi pristopi k razumevanju baletne tehnike.

Preberi več

Predavanje indijskega strokovnjaka za zgodovino in kulturo Indije, magistra Jawhar Sircarja

Vabimo vas na predavanje, ki ga bo imel mag. Jawhar Sircar, strokovnjak za zgodovino in kulturo Indije: HOW HINDI FILMS AND SONGS CREATED A UNIFIED PAN INDIAN IDENTITY.

Preberi več

Predavanje angleškega zdravnika in strokovnjaka za družinsko medicino, profesorja Vijay Kumarja

V soboto 18.2.2017 je Alma Mater Europaea – ECM obiskal priznan profesor in zdravnik prof. dr. Vijay Kumar.

Preberi več

Brezplačni tečaj slovenščine za tuje študente in visokošolske učitelje

Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, v okviru projekta za izboljšanje procesa internacionalizacije slovenskega visokega šolstva organizira brezplačni tečaj slovenščine za tuje študente in visokošolske učitelje.

Preberi več

Vabljeni na informativne dneve

Vas zanima študij zaposljivih poklicev na fakulteti s kar 96% zaposljivostjo svojih diplomantov? Alma Mater Europaea - ECM vas vabi na informativne dneve in dneve odprtih vrat, ki bodo 10. in 11. 2. 2017 v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. V Mariboru in v Murski Soboti pa bodo isti dan potekali tudi dnevi odprtih vrat, kjer bodo lahko bodoči študenti spoznali kako poteka študijski proces na programih Fizioterapija in Zdravstvena nega.

Preberi več

Alma Mater podpira mladim prijazno podjetništvo in svojim študentom omogoča prakso v tujini

V ponedeljek 12.12.2016 smo kot strokovni partnerji vsebinsko podprli Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO, ki je v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike in Urada RS za mladino predstavil možnosti za sodelovanje mladih z ZDA in krepitev njihovega podjetništva.

Preberi več