Med nami

Mnogi bodo dokončali doktorski študij na Alma Mater

Interdisciplinarnost. Na Alma Mater Europaea – ECM imajo povečano povpraševanje po dokončanju interdisciplinarnih doktorskih študijev.

Preberi več

Študenti Alma Mater uspešni na konferenci

V petek, 3. 6. 2016, so se študentje in mentorji Alma Mater udeležili 8. Študentske konference v Slovenj Gradcu.

Preberi več

Razpisane avdicije Akademije za ples

Na Alma Mater Europaea - ECM je razpisala tri roke avdicij za sprejem na Akademijo za ples, in sicer 8. julija 2016, 24. septembra 2016 ter 10. oktobra 2016. Študij je namenjen vsem aktivnim plesalkam in plesalcem, ki se želijo poklicno udejanjati na področju plesa, koreografije in plesne pedagogike ter želijo na tem področju nadaljevati z izobraževanjem in poglabljati znanje.

Preberi več

Povezovanje s Clevelandom

Na Alma Mater Europaea – ECM se je mudila delegacija iz Clevelanda. Alma Mater so obiskali: dr. David Perse, direktor in predsednik St. Vincent Charity Medical Center s Clevelanda, dr. Jeremy Perse s prej omenjene bolnišnice, ter dr. Joseph DiBlasio, iz Geauga Hospital, Chardon, Ohio.

Preberi več

Podeljujemo 4 štipendije in 10 subvencij

Alma Mater bo podelila 4 štipendije, in sicer za dodiplomski program Zdravstvene nege, Socialne gerontologije, Managementa in Akademije za ples.

Preberi več

Socialni gerontologi na poletni šoli v ZDA

Prof. ddr. Marija Ovsenik, predstojnica programov Socialne gerontologije na Alma Mater, je skupaj s študenti Alma Mater obiskala poletno šolo v Miamiju na Floridi.

Preberi več

Gostili svetovno priznanega strokovnjaka in okroglo mizo

Na Alma Mater smo 4. in 5. maja 2016 gostili dva odmevna dogodka, in sicer predavanje Davida Blowa ter okroglo mizo Študentske organizacije samostojnih visokošolskih zavodov Prihodnost v visokem šolstvu.

Preberi več

Na Alma Mater podelili diplome strokovnjakom s področja avtizma

Alma Mater Europaea – ECM je ta teden v svojih prostorih na Slovenski 17 v Mariboru podelila diplome po uspešno zaključenem enoletnem podiplomskem študiju za strokovnjake s področja avtizma v obsegu 25 ECTS. Diplome sta podelila prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM, in doc. dr. Marta Macedoni – Lukšič iz Inštituta za avtizem in sorodne motnje ter vodja projekta ZORA.

Preberi več

Prva magistra s področja fizioterapije

Na Alma Mater sta uspešno zagovarjala svoje magistrsko delo dva diplomanta prve generacije vpisanih študentov v program Zdravstvenih ved s področja fizioterapije. Alma Mater obema diplomantoma Ivani Crnkovič in Ivanu Anzuloviću iskreno čestita in jima želi uspešno karierno pot na področju zdravstvenih ved.

Preberi več

Predavanje za širšo javnost

V ponedeljek, 14. 3. 2016, bo ob 16. uri na Alma Mater še predavanje za širšo javnost po diagnosticiranju raka po metodi Bi-Digital O-Ring Test, ki ga bo imel prof. dr. Yoshiaki Omura, utemeljitelj tega testa.

Preberi več