Med nami

Zaštartal pilotni projekt VPLIV ELEKTROMAGNETNEGA SEVANJA NA FIBROBLASTE

20.12. 2016.

Znanstveno -raziskovalna skupina pilotnega projekta “Vpliv elektromagnetnega sevanja na fibroblaste”, v kateri so raziskovalci Alma Mater Europaea, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za biomedicinske vede medicinske fakultete Maribor ter Fakultete za zaščito pri delu Univerze v Nišu, je objavila rezultate eksperimentalne raziskave, ki se je odvijala med 14. in 16. decembrom 2016 v Mariboru na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Preberi več

Alma Mater se povezuje z Indijo

25.11. 2016.

Alma Mater Europaea – ECM je obiskal veleposlanik Indije Nj. Eksc. g. Sarvajit Chakravarti. Študentom je ob dnevu indijske ustave predaval o nastanku in implementaciji indijske ustave.

Preberi več

Novi predstavniki v Študentskem svetu Alma Mater

22.11. 2016.

Alma Mater Europaea – ECM ima nove predstavnike Študentskega sveta Alma Mater. Predsednika študentskega sveta in ostale predstavnike v organih Alma Mater bo nov študentski svet izvolil med novimi člani.

Preberi več

Sprejem tudi za nove doktorske študente Strateškega komunikacijskega managementa

19.11. 2016.

Na Alma Mater Europaea – ECM smo ponosni, da smo pričeli s predavanji za 1. generacijo doktorskih študentov Strateškega komunikacijskega managementa (SKM), ki ga vodi predstojnik prof. dr. Mario Plenković.

Preberi več

Baletniki so pričeli s študijem

18.11. 2016.

Na Alma Mater Europaea - ECM se je pričel študijski proces tudi za 1. generacijo študentov programa Balet - 1. bolonjska stopnja.

Preberi več

Slavnostni senat in nova dekana na Alma Mater

22.10. 2016.

Senat Alma Mater Europaea - ECM je na svoji seji 20. 10. 2016 gostil posebna gosta, in sicer upokojenega mariborskega nadškofa msgr. dr. Franca Krambergerja, ki je nedavno praznoval 80. jubilej. Poseben gost pa je bil tudi upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej, ki je praznoval 95. jubilej.

Preberi več

Pripravljamo že 5. mednarodno znanstveno konfrenco

17.10. 2016.

Alma Mater Europaea – ECM med 10. in 11. marcem 2017 vabi na 5. mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov«. Pokrovitelj konference je Evropske akademija znanosti in umetnosti.

Preberi več

Aktivnosti za študente se nadaljujejo tudi v oktobru in novembru

13.10. 2016.

Z uvodnim tednom za bruce smo pričeli študijski proces. V letošnjem študijskem letu so se nam prvič pridružile tudi brucke Akademije za ples.

Preberi več

Na Akademiji za ples študij Baleta že od letošnjega študijskega leta

03.10. 2016.

Akademija za ples Ljubljana, ki se je pridružila Alma Mater Europaea – ECM, je dobila od Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) reakreditacijo za naslednjih 7 let ter razširjeno akreditacijo za izvajanje smeri Balet na študijskem programu 1. bolonjske stopnje Ples, koreografija.

Preberi več

Humanisti ISH gostijo seminar v Parizu

12.09. 2016.

Naslednji teden od 13.9. do 16.9. bo v Parizu potekal seminar v okviru humanističnega študijskega programa AMEU-ISH in GCAS iz New York-a.

Preberi več