Med nami

Začel delovati Team Alma Mater

Študenti Alma Mater Europaea - ECM v okviru Študentskega sveta Alma Mater ustanavljajo svoje športno sekcijo, poimenovali so jo Team Alma Mater. V nedeljo, 17. 5. 2015, se je ekipa Alma Mater merila za zmago v košarki.

Preberi več

Študentje Alma Mater vabijo

Študentje Alma Mater Europaea – ECM v maju pripravljajo aktivnosti, kjer se bodo predstavili širši družbi.

Preberi več

Predavatelj Hewick o poslovnem okolju na okrogli mizi

Dr. Laurence Hewick, kanadski poslovnež, profesor in svetovalec za področje strateškega razvoja in inovacij ter predavatelj na Alma Mater, je v torek, 14. aprila 2015, na ekonomski fakulteti Ljubljana vodil okroglo mizo o ustvarjanju ugodnega poslovnega okolja v okviru Toronto Business Academy.

Preberi več

Leta 2050 bo vsak tretji zemljan starejši od 65 let

V sobotni prilogi Večera je Irena Bone objavila članek z naslovom Obvladovanje procesa staranja zdaj, kjer piše o alternativnih oblikah bivanja za starejše in skrbi za kakovostno življenje starih ljudi v lokalnih skupnostih.

Preberi več

Jasmina Kristovič, predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine pare in posameznike

Jasmina Kristovič, predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine pare in posameznike, ki deluje pod okriljem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo Alma Mater Europaea, v intervjuju med drugim o terapijah za študente, o "največjih" problemih študentov, o motiviranosti mladih.

Preberi več

Kristovič: »Nič risank za otroke«

Doc. dr. Sebastjan Kristovič, predavatelj na Alma Mater Europaea – ECM, je za portal siol.net kot strokovnjak s področja vzgoje odgovarjal v Starševski svetovalnici na vprašanje koliko gledanja risank je še v mejah normale ali koliko gledanja risank je še zdravo.

Preberi več

Bob dneva prof. dr. Ludvika Toplaka

Prof. dr. Ludvik Toplak je danes, 25. 2. 2015, v Večeru komentiral sistemsko ureditev visokega šolstva v Sloveniji.

Preberi več

En sam ne zmore nič, skupaj zmoremo veliko

Časopis Soboške novine so objavile intervju z našo predavateljico Metko Lipič Baligač, ki ga je naredila novinarka Jasmina Muhič.

Preberi več

Vedno več uspešnih študentov AMEU - ECM

Priznani fizioterapevti, odlični športniki, nominiranci za Junaka Slovenije, zaposleni v Združenih narodih... Vse to so naši študenti na Alma Mater Europaea – ECM (AMEU). Predstavljamo vam Sama Mikla, fizioterapevta Filipa Flisarja, Vita Dragiča, uspešnega judoista, Lidijo Ribič, Vlada Miljkovića in Darjana Kocmuta, ki so nominirani za Junaka Slovenije, ter Jeleno Kremenjaš, ki je zaposlena v Združnih narodih.

Preberi več

“Nismo roboti, ki vse počnejo na enak način”

Pogovarjali smo se z Jeleno Katalino Horvatič, ki je del specializacije s področja nevrofizioterapije opravila v Londonu, o tem, zakaj je tako pomembno pravilno rokovati z dojenčki, o pomanjkanju nevrofizioterapevtov v Slovenij, o vedno večjem številu novorojenih otrok, ki potrebujejo nevrofizioterapijo. Horvatičeva je predavateljica na Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več