Med nami

Ponovitev volitev v petek

04.11. 2020.

Zahvaljujemo se vam za veliko udeležbo na volitvah predstavnikov Študentskega sveta Alma Mater, ki so potekale v torek, 3. 11. 2020. Vendar moramo zaradi po vsebini nepravilne glasovnice volitve ponoviti. Le tako bodo volitve legitimne.

Preberi več

Prijave za tutorje so odprte

06.10. 2020.

Za novo študijsko leto 2020/2021 vabimo k sodelovanju tutorje študente. Vsi, ki bi si želeli svoje znanje prenašati na mlajše generacije, sodelovati na dogodkih, ki jih organizirajo študentje, pomagati pri šolskih projektih, vljudno vabljeni, da se prijavite k sodelovanju.

Preberi več

Zakladniki znanja in varuhi spomina

20.08. 2020.

Arhivsko gradivo ni samo arhivsko gradivo države, v kateri se hrani, temveč je svetovna dediščina in mednarodno zaščiteno. »Arhivsko gradivo je bistveni del nacionalnega bogastva, dostop do arhivov, ki to gradivo hranijo, pa je ena od temeljnih človekovih pravic. Oblikovanje, izvajanje in delovanje arhivov mora zagotavljati vsem državljanom dostop do informacij o arhivskem gradivu in iz njega, ko jih potrebujejo. Arhivistika je postala samostojna akademska multidisciplinarna in interdisciplinarna znanost,« poudarja izr. prof. dr. Peter Pavel Klasinc, arhivski svetnik in predstojnik vseh treh študijskih programov arhivistike na visokošolski ustanovi Alma Mater Europea – Evropski center Maribor (AMEU – ECM) .

Preberi več

Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka

05.05. 2020.

Obveščamo vas, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov od 1. 5. 2020 dalje upravičeni poleg rednih tudi izredni študentje s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji in na dan 13. marca 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi 14., 15., 16., 17., in 25. člena ZPIZ-2.

Preberi več

KER NAM JE MAR: Pogovor z Gregorjem Žigonom, direktorjem mariborskega doma Pod gorco

05.05. 2020.

Ste vedeli, da je vsak peti Slovenec star nad 65 let? Pogovarjali smo se z Gregorjem Žigonom, direktorjem mariborskega doma Pod gorco, ki je tudi podiplomski študent Socialne gerontologije na Alma Mater. Kakšne so situaciji v domovih za starejše, kakšna je pri tem vloga socialnega gerontologa ter o prihodnosti zavodov za tretje življenjsko obdobje. Več pa v videu.

Preberi več

Naši učitelji tudi na Oxfordu

09.07. 2019.

Konec junija se je na Univerzi v Oxfordu, St. Hugh College odvila že peta Mednarodna zdravstvena konferenca. Letos je združila številne raziskovalce in strokovnjake s področju zdravja, ki si prizadevajo za boljše zdravje in dobro počutje s pomočjo izboljšanih zdravstvenih storitev v Evropi in po svetu. V imenu Alma Mater je svoj prispevek predstavila predavateljica Nataša Vidnar.

Preberi več

Alumni: Polonca Komar o javnem nastopanju

28.05. 2019.

Alumni klub Alma Mater je nedavno gostil predavanje Kako javno nastopati?, ki ga je pripravila Polonca Komar, vodja službe komuniciranja RTV Slovenija.

Preberi več

Avtizem že od letošnjega septembra

01.04. 2019.

Avtizem je najhitreje naraščujoča razvojna motnja s pomembnim vplivom na življenje posameznika in cele družine. Osebe z avtizmom potrebujejo strokovnjake, ti pa znanje! NAKVIS je Alma Mater Europaea - ECM za novo študijsko leto akreditiral magistrski program Zdravstvene vede - smer avtizem.

Preberi več

Priznani plesni pedagogi na Akademiji za ples

05.03. 2019.

Te dni naša Akademija za ples gosti priznana mednarodna strokovnjaka z Nizozemske, in sicer akademije CODARTS. V prostorih Alma Mater na Slovenski ulici v Mariboru ju je danes sprejel prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

NOVO! Fizioterapija v novem letu tudi v Ljubljani

06.02. 2019.

Alma Mater Europaea - ECM je nedavno na Neubergerjevi 31 slavnostno odprla nove prostore v Ljubljani. Nekateri podiplomski študijski programi se bodo še naprej izvajali na Kardeljevi ploščadi 1 v Ljubljani.

Preberi več