Med nami

Nova predsednica je Urša Domajnko

11.01. 2019.

Študentski svet Alma Mater ima novo predsednico, in sicer so študenti izvolili na novo funkcijo Uršo Domajnko. V Senatu Alma Mater bodo študente zastopali Luka Pehnec, Urša Domajnko in Alen Pavlec, v Komisiji za kakovost Sara Vatovec, v Disciplinski komisiji Sašo Ozvatič in v Komisiji za znanstveno raziskovalno delo Alen Pavlec. Študentom Alma Mater čestitamo in želimo veliko uspeha!

Preberi več

10 let Alma Mater

10.12. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM je s slavnostno akademijo, božičnim koncertom in sprejemom za svoje študente, učitelje in prijatelje, pričela praznovanja ob 10 letih obstoja Alma Mater.

Preberi več

Odkrili kip dr. Ignaza Semmelweisa

28.11. 2018.

Ob 200. obletnici rojstva zdravnika, humanista in znanstvenika madžarskega rodu dr. Ignaza Semmelweisa so danes v parku pred stolpnico Klinike za kirurgijo UKC Maribor slovesno odkrili njegov kip. Poklonila ga je Univerza Semmelweis iz Budimpešte, in sicer Alma Mater Europaea - ECM kot akademski partnerici.

Preberi več

Za dober namen znani strežejo v Nani

27.11. 2018.

Študentska organizacija Alma Mater skupaj z Nano in Društvom študentov medicine Maribor ta teden organizira Dobrodelno akcijo znani v Nani. Honorarji in napitnine znanih osebnosti ter dodatna donatorska sredstva organizatorjev bodo namenjeni Anji, ki ima cerebralno paralizo, nujno potrebuje napitnine in ji življenje ne prizanaša.

Preberi več

Predsednika Državnega sveta RS obiskal senat Alma Mater

22.11. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM sta na današnjem senatu obiskala posebna visoka gosta. Senatorjem sta se pridružila: gospod Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, in gospod Abdul Mohsin Said Al - Hinai, generalni direktor arhivskega združenja Omana.

Preberi več

Zoran Dragić v dobrih rokah študenta in predavatelja Alma Mater

19.11. 2018.

Študent Alma Mater Dino Murić skupaj s predavateljem mag. Tinetom Kovačičem sodeluje pri rehabilitaciji vrhunskega košarkarja Zorana Dragiča ter opravljata raziskavo s področja fizioterapije.

Preberi več

Služba: pomoč iščejo v Domu starejših Idila

14.11. 2018.

V Domu starejših Idila d.o.o., Jerenina, iščejo zdravstveno - negovalni kader za izvajanje laične nege. K sodelovanju vabijo študente in diplomante Alma Mater.

Preberi več

Študenti Ekoremediacij zmagali na Climathonu

08.11. 2018.

Študenti Alma Mater magistrskega programa Ekoremediacij so zmagali na izzivu dogodka Climathon Maribor 2018.

Preberi več

Novi tutorji za študijsko leto 2018/2019

08.11. 2018.

Izbrani so novi tutorji za aktualno študijsko leto 2018/2019. Nova predsednica tutorjev je postala Nastasja Čelan, študentka fizioterapije, za njeno namestnico pa je imenovana Nika Leskovšek, prav tako študentka fizioterapije.

Preberi več

Študentka s srcem: Lana pomagala v Gambiji

29.10. 2018.

Lana Ritlop, študentka študijskega programa Fizioterapija na Alma Mater, se je septembra letos kot prostovoljka podala v Gambijo. V lokalni bolnišnici so jo sprejeli za svojo, z nami pa je delila svojo zgodbo. Ponosni smo na tako vestne, pridne in odgovorne študente Alma Mater!

Preberi več