Vabilo na predavanje


Društvo Spoznajmo multiplo sklerozo prireja in vabi na interaktivno predavanje z naslovom “Bolezen je moja, delim jo z družino”. Predavanje bomo gostili na Alma Mater, in sicer v petek, 20. 10. 2017, ob 18.00 uri v 2. nadstropju Alma Mater, Slovenska 17, Maribor.

Doc. dr. Sebastjan Kristovič in Tadeja Polanšček, dipl. fizioterapevtka, bosta spregovorila, kako sprejeti bolezen kot je multipla skleroza. Spregovorila bosta  tudi o tem, kako premagovati strahove, ki se pojavijo ob kronični bolezni, kako vzdrževati dobre partnerske odnose in kako deluje družina, ko eden od članov zboli.  “Pridite z vprašanji, mnenji, skupaj bomo skušali narediti bolezen drugačno,” še pozivajo irganizatorji.

O predavateljih

Doc. dr. Sebastjan Kristovič deluje na različnim področjih:

- je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo (Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike,)
- koordinator študijskega procesa na AMEU – ECM,
- profesor na AMEU – ECM iz področja logoterapije, psihologije osebnosti, odnosov in duševnega zdravja,
- deluje v izobraževanju, kurativi in preventivi v obliki predavanj, seminarjev in svetovanja iz področja vzgoje, duševnega zdravja, odnosov in transparentne komunikacije,
- deluje tudi na področju psihosocialnega svetovanja (v različnih duševnih stiskah, pri partnerskih odnosih, vedenjskih težavah, soočanju in prebolevanju izgube, prizadetosti, krivdi…) posameznikom in družinam.

Tadeja Polanšček, dipl. Fizioterapevtka:

Tadeja ima družino in je zbolela za multiplo sklerozo. Je aktivna kljub omejitvam, ki jih je narekovala bolezen. Ima izkušnje in znanje, kako se spopadati z boleznijo in z njo živeti.

- Vodja fizioterapije v terapevtskem centru Vita med v Bad Radkersburgu, Avstrija.
- Poučuje na Alma Mater, in sicer nemščino .
- Koordinator kliničnega usposabljanja na Alma Mater Europaea - ECM