Študentje se povezujejo z UM in osveščajo


Študentski svet Alma Mater je uspešno izpeljal projekt “Maribor, mesto zdravja”, ki so ga organizirali skupaj z Društvom študentov medicine Maribor.

“Z obiskom smo izredno zadovoljni. Mariborčani so dogajanje na Glavnem trgu odlično sprejeli in želimo si, da ta dogodek postane tradicionalen. Z obiskom obeh rektorjev – Univerze v Mariboru, prof. dr. Igorja Tičarja, in Alma Mater Europaea – ECM – prof. dr. Ludvika Toplaka, ter dekana Medicinske fakultete Univerze v Mariboru – prof. dr. Ivan Krajnc na naših študentskih stojnicah, smo pokazali, da delujemo z roko v roki in se uspešno povezujemo s projekti s študenti Univerze v Mariboru,” je pojasnil Alen Pavlec, predsednik Študentskega sveta Alma Mater.

Študentje so na trgu predstavili svoje projekte, kot so Korektivna vadba za osnovnošolce, Od rojstva do korakov, predstavili so temeljne postopke oživljanja, merili so krvni tlak in sladkor v krvi, možno se je bilo vpisati register darovalcev kostnega mozga in organov, darovati kri, osveščali so o raku dojke in še mnogo drugega.

Dan so študentje sklenili športno, in sicer s prijateljskima tekmama med Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru in Team Alma Mater. V odbojki so z 2:0 zmagali člani športne ekipe Medicinske fakultete UM, v nogometu pa Team Alma Mater z 2:1. Čestitke vsem za odlično izpeljan dogodek!

 

 

Galerija