Novice in dogodki

Od Freuda do Frankla

03.03. 2015.

Doc. dr. Sebastjan Kristovič, predavatelj na Alma Mater Europaea – ECM, bo v sredo, 11. marca 2015, ob 17. uri  v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota predstavil svojo knjigo z naslovom Reševanje krize smisla sodobnega človeka. Vljudno vabljeni!

Preberi več

Pridobi si referenco Ambasador znanja

02.03. 2015.

Študentje AMEU- ECM se lahko v okviru Kariernega centra Alma Mater Europaea - ECM pridružijo procesu Ambasadorji znanja.

Preberi več

Kristovič: »Nič risank za otroke«

02.03. 2015.

Doc. dr. Sebastjan Kristovič, predavatelj na Alma Mater Europaea – ECM, je za portal siol.net kot strokovnjak s področja vzgoje odgovarjal v Starševski svetovalnici  na vprašanje koliko gledanja risank je še v mejah normale ali koliko gledanja risank je še zdravo.

Preberi več

Veliko zanimanje za programe AMEU - ECM

28.02. 2015.

Sredi februarja so v Maribor, Murski Soboti, Ljubljani in na Ptuju potekali informativni dnevi za študijske programe Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Bob dneva prof. dr. Ludvika Toplaka

25.02. 2015.

Prof. dr. Ludvik Toplak je danes, 25. 2. 2015, v Večeru komentiral sistemsko ureditev visokega šolstva v Sloveniji.

Preberi več

Novo sodelovanje s Kazahstanom

23.02. 2015.

V Benetkah se je 19. in 20. 2. 2015 doc. dr. Peter Pavel Klasinc, predstojnik Katedre za arhivistiko in dokumentologijo na AMEU - ECM, srečal z Alyno Mustafino z direktorata za arhivistiko na Ministrstvu za kulturo in šport v Astani v R. Kazahstan.

Preberi več

Izobraževali so v Omanu

18.02. 2015.

Med 8. in 12. februarjem 2015 je Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Trst, Maribor (MIAZ), skupaj z Nacionalnim arhivom Sultanata Oman (NRAA), izvedel v Muškatu (Oman), strokovno izobraževanje z naslovom »Sodobni pristopi k upravljanju z arhivskim gradivom skozi njegov celoten življenjski cikel.

Preberi več

En sam ne zmore nič, skupaj zmoremo veliko

18.02. 2015.

Časopis Soboške novine so objavile intervju z našo predavateljico Metko Lipič Baligač, ki ga je naredila novinarka Jasmina Muhič.

Preberi več

Prvo seniorsko pustovanje uspelo

12.02. 2015.

Študenti programa Socialna gerontologija so v okviru Mozaika generacij organizirali 1. vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju. O uspešnosti dogodka poroča veliko slovenskih medijev, najbolj pa šteje zadovoljstvo udeležencev iz vse Slovenije.

Preberi več

Vedno več uspešnih študentov AMEU - ECM

11.02. 2015.

Priznani fizioterapevti, odlični športniki, nominiranci za Junaka Slovenije, zaposleni v Združenih narodih... Vse to so naši študenti na Alma Mater Europaea – ECM (AMEU). Predstavljamo vam Sama Mikla, fizioterapevta Filipa Flisarja, Vita Dragiča, uspešnega judoista, Lidijo Ribič, Vlada Miljkovića in Darjana Kocmuta, ki so nominirani za Junaka Slovenije, ter Jeleno Kremenjaš, ki je zaposlena v Združnih narodih.

Preberi več