Novice in dogodki

Središče za okrepljeno poučevanje in inovacije

08.10. 2023.

Alma Mater je izvedla program za začetno didaktično usposabljanje akademskega osebja slovenskih univerz in visokošolskih ustanov Uvod v poučevanje in učenje v visokošolskem izobraževanju (UPUVI).

Preberi več

Poslovna argumentacija

06.10. 2023.

Študentko magistrskega študija managementa poslovnih sistemov Jasno Stanković je zanimalo, kakšen je vpliv izobraževanja iz poslovne argumentacije na sprejemljivost predlogov za izboljšanje poslovnih procesov v podjetju x.

Preberi več

Postani tutor študent!

05.10. 2023.

V študijskem letu 2023/2024 vabimo k sodelovanju tutorje študente. Vsi, ki bi si želeli svoje znanje prenašati na mlajše generacije, sodelovati na dogodkih, ki jih organizirajo študentje, pomagati pri šolskih projektih, vljudno vabljeni, da se prijavite k sodelovanju.

Preberi več

5. oktober - svetovni dan učiteljev

05.10. 2023.

Na svetovni dan učiteljev počastimo osebe, ki imajo ključno vlogo pri zagotavljanju kakovostnega izobraževanja in s predanostjo, strastjo ter neomajno zavezanostjo navdihujejo in ustvarjajo ugodno učno okolje ter gradijo boljši jutri.

Preberi več

Erasmus+ pozdrav iz Španije

05.10. 2023.

Erasmus+ ni mus, pomaga pa! To potrjuje tudi študent fizioterapije na Alma Mater Robert Korelc, ki dragocene izkušnje iz tujine pridobiva na instituciji EUSES v Španiji.

Preberi več

Pridružite se Fizioterapevtom brez meja

03.10. 2023.

Fizioterapevti brez meja tudi v študijskem letu 2023/24 načrtujejo odprave v Gano, Gambijo, Palestino in Tanzanijo. Se jim želite pridružiti?

Preberi več

Yahaya, mladenič, ki je spremenil moj pogled na svet

02.10. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Petra Bošnjak se je pridružila odpravi Fizioterapevtov brez meja v Gano. Pravi, da je bila izkušnja nepozabna. Vtise je združila v spodnjem pismu. Vredno branja!

Preberi več

Brucke in bruci, dobrodošli!

02.10. 2023.

Alma Mater Europaea je minuli petek, 29. septembra 2023, dobrodošlico zaželela že 15. generaciji študentk in študentov.

Preberi več

Fizioterapevti veliko prispevajo k rehabilitaciji oseb z demenco

28.09. 2023.

Z ozaveščanjem družbe lahko osebam z demenco omogočimo pravočasno zdravljenje in kakovostno življenje v družbi, zato je študentka fizioterapije na Alma Mater Nina Cmager svoje diplomsko delo posvetila prav tej temi.

Preberi več

Digitalizacija in starejši odrasli

27.09. 2023.

V sklopu tradicionalnega Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka od 27. do 29. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, so člani projektne skupine izvedli okroglo mizo z naslovom: Digitalizacija in starejši odrasli: pomen za kakovost življenja in socialno vključenost.

Preberi več