Novice in dogodki

Kaj je limfedem in kako ga zdraviti?

13.09. 2023.

Limfedem je otekanje tkiva na katerem koli delu telesa zaradi zastoja limfne tekočine. Diplomantka Maja Godicelj je v zaključnem delu pod mentorstvom doc. dr. Nataše Kos s pregledom znanstvene literature predstavila učinke manualne limfne drenaže pri zdravljenju kroničnega sekundarnega limfedema.

Preberi več

Misija rak

12.09. 2023.

Raziskovalka na Alma Mater doc. dr. Polonca Pangrčič se je v okviru priprav na pravkar pridobljen konzorcijski projekt Sunrise, ki sodi v Misijo rak in poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje, udeležila dogodka, ki ga je organiziral Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Preberi več

Avtizem na delovnem mestu

11.09. 2023.

Alma Mater s partnerji projekta VIS A VIS pripravlja niz izobraževalnih dogodkov, posvečenih avtizmu na delovnem mestu.

Preberi več

Alma Mater podpisala sporazum z Ministrstvom za obrambo RS

11.09. 2023.

Doc. dr. Barbara Toplak Perovič in minister za obrambo Marjan Šarec sta danes podpisala sporazum o sodelovanju med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

Postani Erasmus+ tutor

11.09. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea razpisuje dve tutorski mesti za tuje gostujoče študente, ki bodo na študijski izmenjavi v 2023/2024.

Preberi več

Vpliv digitalizacije na neenakost pri delu v starosti

08.09. 2023.

Predstojnik doktorskega študija socialne gerontologije na Alma Mater ddr. David Bogataj in doktorski študent Mihael Nedeljko se na Cipru udeležujeta konference Neenakosti pri delu v poznejšem življenju, ki jih na novo opredeljuje digitalizacija.

Preberi več

Okrogla miza: Vloga in položaj fizioterapije v Sloveniji

07.09. 2023.

Na Alma Mater smo s fizioterapevtskimi strokovnjaki, akademiki in študenti v okviru letošnjega svetovnega dne fizioterapije pripravili pronicljivo okroglo mizo. Razprava je vključevala strokovna mnenja o vlogi in položaju fizioterapije pri krepitvi zdravja in dobrega počutja slovenskega prebivalstva.

Preberi več

Za gibanje brez bolečin

07.09. 2023.

Svetovni dan fizioterapije (8. september) ponuja priložnost za prepoznavanje pomembnega prispevka fizioterapije k zdravju in dobremu počutju posameznikov in skupnosti ter ozaveščanja o vlogi fizioterapije pri izboljšanju splošne kakovosti življenja.

Preberi več

Karierni center: Fizioterapevti, zagrabite priložnost

06.09. 2023.

V Termah 3000 v Moravskih Toplicah ponujajo vznemirljivo priložnost za študentko ali študenta fizioterapije, ki se lahko njihovi ekipi izkušenih strokovnjakov pridruži za občasno pomoč pri delu.

Preberi več

Fizioterapija po možganski kapi

05.09. 2023.

Fizioterapija ima ključno vlogo v rehabilitaciji pacientov po možganski kapi. Diplomantka Urška Mužerlin je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat, mag. pripravila odlično zaključno delo s primerjalno študijo dveh primerov.

Preberi več