Novice in dogodki

Vabljeni k oddaji člankov za revijo JHRS

19.07. 2023.

Journal of Health and Rehabilitation Sciences (JHRS) je multidisciplinarna, recenzirana, znanstvena in mednarodna e-revija, ki jo urejata Alma Mater Europaea - ECM in Makedonsko znanstveno društvo za avtizem. Rok za oddajo člankov v prihodnji številki je 31. julij 2023.

Preberi več

Erasmus izmenjava je moja najboljša življenjska izkušnja

18.07. 2023.

Laro Maher, študentko fizioterapije na Alma Mater, je pot preko Erasmus+ mobilnosti ponesla v Španijo na Visoko šolo za zdravje in šport — Escuela Universitaria de la Salud y el Deporte — Univerze Girona.

Preberi več

Po nova znanja in izkušnje v New York

17.07. 2023.

Partnerstvo med Alma Mater Europaea in Univerzo Fordham je mlademu raziskovalcu in doktorskemu kandidatu humanistike na ISH Radetu Trivunčeviću v mesecu juliju 2023 omogočilo tritedensko raziskovanje v New Yorku.

Preberi več

Profesor Toplak citiran v Wall Street Journal

12.07. 2023.

Wall Street Journal je objavil strokovno mnenje profesorja Jurija Toplaka o sodbi Evropskega sodišča človekovih pravic (ESČP) Caster Semenya proti Švici.

Preberi več

Bolečina v kolenskem sklepu?

11.07. 2023.

Sindrom iliotibialnega trakta je drugi najpogostejši vzrok za bolečino v kolenskem sklepu pri tekačih. Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Barbara Selinšek je v zaključnem delu predstavila fizioterapevtske tehnike in metode, ki so najbolj pogoste in najbolj učinkovite za zdravljenje.

Preberi več

Multipla skleroza najpogostejši vzrok za invalidnost mladih

11.07. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Nina Jakop je raziskovala, kako pacienti z multiplo sklerozo ocenjujejo učinke fizioterapije in lastno zadovoljstvo s fizioterapevtskimi obravnavami.

Preberi več

Erasmus+ izmenjava v Turčiji je bila prelomno potovanje

10.07. 2023.

Lana Ritlop, naša študentka zdravstvenih ved in vodja humanitarnih odprav Fizioterapevti brez meja, je na travmatološkem oddelku univerzitetne klinike Erciyes v Turčiji opravila Erasmus+ prakso. Izpostavlja, da je bila ta izmenjava zanjo nedvomno prelomno potovanje.

Preberi več

Čestitke za uspešno opravljeno maturo!

10.07. 2023.

Čestitke vsem maturantkam in maturantom, ki ste uspešno opravili maturo in se ob današnjih rezultatih že ozirate proti svoji študijski poti!

Preberi več

Poletna šola Erasmus+ »Delo miru v vsakdanjem življenju«

07.07. 2023.

Prva poletna šola na Alma Mater Europaea – ISH, ki je potekala v zadnjem tednu junija 2023, je temeljila na viziji civilizacije trajnega mirnega sobivanja.

Preberi več

Krepimo sodelovanje z univerzo na Portugalskem

06.07. 2023.

Doc. dr. Mateja Vadnjal je konec junija 2023 obiskala Fakulteto za ekonomijo in poslovne vede (FCEE) Univerze Lusiada v Lizboni.

Preberi več