Novice in dogodki

AKADEMIJA ZA PLES v LJUBLJANI VABI NA DAN ODPRTIH VRAT – tokrat malo drugače!
21. in 22. maj 2018

17.05. 2018.

VABIMO VSE ZAINTERESIRANE PLESALCE/KE V SVOJE VADBENE PROSTORE, KJER POTEKA POUK SODOBNEGA PLESA V SKLOPU REDNEGA ŠTUDIJA. Obiskovalci in bodoči plesalci Akademije za ples se bodo neposredno seznanili s potekom pouka, kjer bodo opazovali delo študentov in profesorjev ter pridobili informacije in odgovore na vsa morebitna vprašanja o samem študiju.

Preberi več

Študentje FTH gostili paraolimpijskega športnika Janeza Učakarja

16.05. 2018.

Na oddelku Fizioterapija smo v okviru izbirnega predmeta Športne aktivnosti invalidnih oseb (nosilec pred. mag. Tine Kovačič) gostili paraolimpijskega športnika Janeza Učakarja, člana slovenske košarkarske ekipe na vozičkih in njegovo soprogo Alenko, ki sta z nami podelila izkušnjo skupnega življenja, vključevanja in sodelovanja pri številnih športno gibalnih programih s katerimi ljudje s paraplegijo ostajajo telesno dejavni.

Preberi več

Dan Indije na Alma Mater

09.05. 2018.

Veleposlaništvo Indije v Sloveniji in Alma Mater Europaea - ECM sta pripravila dogodek ob obletnici rojstva Rabindranatha Tagoreja.

Preberi več

Prof. dr. Toplak na univerzi Columbia o simbolih ustaštva in svobodi izražanja

08.05. 2018.

Prof. dr. Jurij Toplak z Alma Mater in prof. dr. Djordje Gardašević z Univerze v Zagrebu sta na univerzi Columbia uspešno predstavila raziskavo o uporabi političnih in zgodovinskih simbolov v okvirih svobode izražanja.

Preberi več

Alma Mater na 4. šoli arhivistov v Omanu

07.05. 2018.

6. 5. 2017 se je začela že 4. šola arhivistov v Omanu (trajala bo do 12.5.), ki so jo pripravili in izvedli profesorji Oddelka za arhvistiko na Alma Mater Europaea - ECM pod vodstvom doc. dr. Petra Pavla Klasinca in pod strokovno znanstvenim vodstvom doc. dr. Mirana Novaka ter v sodelovanju z doc. dr. Zdenko Semlič Rajh, doc. dr. Tatjano Hajtnik in viš.predavateljico mag. Aido Škoro Babič.

Preberi več

Nova aplikacija za maturante z nalogami iz mature

04.05. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM je po gimnazijah po Sloveniji v petek, 4. 5. 2018, pred maturitetnim esejem razdelila kulice in brezplačen dostop do nove aplikacije Matura.

Preberi več

AKADEMIJA ZA PLES GOSTI ENEGA KLJUČNIH EVROPSKIH KOREOGRAFOV - MILKA ŠPAREMBLEKA

24.04. 2018.

Na Akademiji za ples gostimo v sklopu predmeta Koreografija na smeri balet, katerega nosilka je dr. Mateja Bučar, enega ključnih koreografov evropskega in posebej našega širšega prostora - Milka Šparembleka.

Preberi več

Prof. dr. Ludvik Toplak prejemnik Zlate listine

23.04. 2018.

Predsednik Alma Mater Europaea - ECM prof. dr. Ludvik Toplak je prejemnik Zlate listine kot posebej zaslužen posameznik na področju medkulturnega delovanja.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

23.04. 2018.

V preteklih dneh, od 14. do 21. aprila 2018, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - Krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujo visokošolsko učiteljico, dr. Heleno Malmivirto. Gostujoča visokošolska učiteljica je izvedla predavanja na študijskih programih Socialna gerontologija in Fizioterapija.

Preberi več

Razpisane avdicije Akademije za ples za vpis v študijskem letu 2018/19

20.04. 2018.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je za novo študijsko leto razpisala avdicije, ki so pogoj za vpis na omenjeno akademijo.

Preberi več