Novice in dogodki

Vabljeni na informativne dneve

Vas zanima študij zaposljivih poklicev na fakulteti s kar 96% zaposljivostjo svojih diplomantov? Alma Mater Europaea - ECM vas vabi na informativne dneve in dneve odprtih vrat, ki bodo 10. in 11. 2. 2017 v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. V Mariboru in v Murski Soboti pa bodo isti dan potekali tudi dnevi odprtih vrat, kjer bodo lahko bodoči študenti spoznali kako poteka študijski proces na programih Fizioterapija in Zdravstvena nega.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

V preteklem tednu, od 19. do 22. januarja 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujega visokošolskega učitelja, red. prof. dr. Brana Markića. Gostujoči visokošolski učitelj je izvedel predavanja na doktorskem študijskem programu Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Nova programa: dodiplomski Arhivistika in doktorski Projektni management

Alma Mater Europaea – ECM bo v novem študijskem letu 2017/2018 ponujala dva nova študijska programa, in sicer Arhivistika na prvi stopnji in nova smer na doktorski stopnji – Projektni management.

Preberi več

Mentorji na letnem srečanju

Na Alma Mater Europaea – ECM je potekalo strokovno srečanje za koordinatorje in mentorje Alma Mater s področja fizioterapije.

Preberi več

Študenti uspešno zaključili s študentsko konferenco

Študentski svet Alma Mater Europaea - ECM je pretekli teden organiziral študentsko konferenco z naslovom "Poškodbe in rehabilitacija kolenskega sklepa". Konference se je udeležilo več kot 150 študentov.

Preberi več

Brezplačne delavnice treninga spomina

Alma Mater Europaea – ECM tudi letos pripravlja za svoje študente brezplačne delavnice treninga spomina in učenja memotehnik za učinkovitejši študij. Prijave so možne do 13. 1. 2017.

Preberi več

Baletniki opravili prvi izpit

Prva generacija študentov Akademije za ples - smer Balet, je ta teden izvedla prvi izpit pri gostujoči predavateljici iz St. Petersburga. Študenti baleta so priznani slovenski pedagogi in profesionalni plesalci iz SNG Maribor in SNG Ljubljana. Med njimi sta tudi Anton Bogov in Tijuana Križman Hudernik.

Preberi več

Prva skupina otrok zaključila s korektivno vadbo

Študentski svet Alma Mater je v decembru zaključil z uspešnim projektom Korektivne vadbe za otroke mariborskih osnovnih šol.

Preberi več

Apple iPadi tudi na programu Fizioterapija

Na programu fizioterapija smo pričeli uporabljati Apple iPade pri predmetu Anatomija.

Preberi več

Zaštartal pilotni projekt VPLIV ELEKTROMAGNETNEGA SEVANJA NA FIBROBLASTE

Znanstveno -raziskovalna skupina pilotnega projekta “Vpliv elektromagnetnega sevanja na fibroblaste”, v kateri so raziskovalci Alma Mater Europaea, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za biomedicinske vede medicinske fakultete Maribor ter Fakultete za zaščito pri delu Univerze v Nišu, je objavila rezultate eksperimentalne raziskave, ki se je odvijala med 14. in 16. decembrom 2016 v Mariboru na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Preberi več