Novice in dogodki

Obisk Imunologa prof. Dr. Nime Rezaeia ter podpis Memoranduma o sodelovanju med AMEU ECM in USERN

27.2. je Alma Mater Europaea – ECM obiskal priznani profesor na področju imunologije Prof. Dr. Nima Rezaei. V svojem predavanju je predstavil mrežo USERN (Universal Scientific Education and Research Network).

Preberi več

Intenzivni teden z Melindo Szitt

v okviru predmeta Metodika in praktično poučevanje klasičnega baleta organizira Akademija za ples za širšo plesno javnost oziroma vse, ki jih zanima nadgradnja znanja in poučevanja baleta, intenzivni teden z Melindo Szitt iz madžarske plesne akademije iz Budimpešte.

Preberi več

Maayan Danoch: Balet za sodobne plesalce

Akademija za ples organizira odprte klase sodobnega baleta. Gostja je priznana izraelska plesalka in koreografinja Maayan Danoch. Vabljeni vsi plesalci in koreografi, ki vas zanimajo novi pristopi k razumevanju baletne tehnike.

Preberi več

Predavanje indijskega strokovnjaka za zgodovino in kulturo Indije, magistra Jawhar Sircarja

Vabimo vas na predavanje, ki ga bo imel mag. Jawhar Sircar, strokovnjak za zgodovino in kulturo Indije: HOW HINDI FILMS AND SONGS CREATED A UNIFIED PAN INDIAN IDENTITY.

Preberi več

Predavanje angleškega zdravnika in strokovnjaka za družinsko medicino, profesorja Vijay Kumarja

V soboto 18.2.2017 je Alma Mater Europaea – ECM obiskal priznan profesor in zdravnik prof. dr. Vijay Kumar.

Preberi več

Alma Mater z bazo EMERALD

Alma Mater po novem omogoča vsem študentom in učiteljem dostop od doma do baze EMERALD Health and Social Care, ki vsebuje blizu 15.000 knjižnih enot v polnem besedilu s področja zdravstva, gerontologije, avtizma, socialnega varstva ipd.. Baza je namenjena v študijske in raziskovalne namene. Vsa navodila za uporabo so študentom in učiteljem dostopna preko VIS-a.

Preberi več

Brezplačni tečaj slovenščine za tuje študente in visokošolske učitelje

Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, v okviru projekta za izboljšanje procesa internacionalizacije slovenskega visokega šolstva organizira brezplačni tečaj slovenščine za tuje študente in visokošolske učitelje.

Preberi več

Več kot 350 interesentov na informativnih dnevih

Alma Mater Europaea - ECM je uspešno izvedla informativne dneve na štirih lokacijah Maribor, Ljubljana, Koper, Murska Sobota.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

V preteklem tednu, od 26. do 29. januarja 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujo visokošolsko učiteljico, doc. dr. Miro Hercigonjo-Szekeres. Gostujoča visokošolska učiteljica je izvedla predavanja na doktorskem študijskem programu Strateški komunikacijski management.

Preberi več

Alma Mater pritegnila veliko pozornosti s študijskimi programi

Alma Mater Europaea - ECM se je nedavno predstavila na izobraževalnem sejmu Informativa 2017 v Ljubljani. Sejem je obiskala več kot 24 tisoč obiskovalcev.

Preberi več