Dogodki

Še mesec dni do informativnih dnevov

Vabimo vas na informativna dneva, ki bosta v petek, 12. 2. 2016, ob 10.00 in 15.00, ter v soboto, 13. 2. 2016, ob 10.00 na lokacijah v Mariboru, Ljubljani in Murski Soboti.

Preberi več

Evropski poslanec Franc Bogovič obiskal Alma Mater

Maribor, 8. 1. 2016. Alma Mater Europaea – ECM je danes obiskal evropski poslanec Franc Bogovič, ki je tudi član Odbora za regionalni razvoj pri Evropskem parlamentu. Prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM, mu je ob tem predstavil razsežnosti Alma Mater Europaea – ECM, ki je vključena pod Alma Mater Europaea of the EASA.

Preberi več

Alma Mater z novimi programi in povezovanjem z elitnimi univerzami iz ZDA in Indije

Senat Alma Mater Europaea – ECM je v četrtek, 7. januarja 2016, obiskal prof. dr. dr. h. c. Felix Unger, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti in predsednik Alma Mater Europaea of EASA, ki je senatorjem in gostom predstavil mednarodne razsežnosti Alma Mater Europaea ter posebej pomembno vlogo slovenskega dela Alma Mater Europaea, ki vključuje še Akademijo za ples v Ljubljani in ISH – Institutum Studiorum Humanitatis v Ljubljani.

Preberi več

Premagali Univerzo v Mariboru

Team Alma Mater je na nogometni tekmi premagala prvake Univerze v Mariboru s 5:0.

Preberi več

Mednarodna okrogla miza na Alma Mater

Alma Mater Europaea - ECM je v petek, 27. 11. 2016, gostila mednarodno okroglo mizo na temo Prihodnost pravic v Evropi.

Preberi več

Apple iPad v trajno last za prvi študijski dan

V soboto, 24. 10. 2015, so s prvim študijskim dnevom pričeli tudi magistrski študentje Evropskih poslovnih študijev na Alma Mater.

Preberi več

Komisija za razvoj NVO v Mestni občini Maribor poziva študente Alma Mater k prostovoljstvu.

Objavljamo poziv Komisije za razvoj NVO Maribor, ki poziva študente in učitelje Alma Mater k prostovoljstvu in drugih oblikah pomoči. Več v nadaljevanju.

Preberi več

Delavnice treniga spomina

Alma Mater Europaea – ECM pripravlja za svoje študente delavnice za treniranje spomina in učenje memotehnik za učinkovitejši študij. Prva delavnica se prične že v ponedeljek, 9. 11. 2015 ob 17.00.

Preberi več

Informativni dan za podiplomske programe

Alma Mater Europaea – ECM vas vljudno vabi na informativni dan za 2. in 3. bolonjsko stopnjo študija. Informativni dan bo v četrtek, 8. oktobra, ob 16.00 uri v prostorih Alma Mater v Mariboru in Ljubljani. Z vami bodo dekani študijskih programov: Zdravstvene vede, Management, Socialna gerontologija, Ekoremediacije, Arhivistika in dokumentologija in Evropske poslovne študije.

Preberi več

Krepitev sodelovanja s tujimi partnerji

Vodstvo Alma Mater Europaea - ECM je nedavno gostilo partnerje učne baze iz Parktherm v Bad Radkersburgu, kjer naši študentje opravljajo prakso, nekaj naših diplomantov pa je tam tudi zaposlenih.

Preberi več