Med nami

Slavnostni senat in nova dekana na Alma Mater

Senat Alma Mater Europaea - ECM je na svoji seji 20. 10. 2016 gostil posebna gosta, in sicer upokojenega mariborskega nadškofa msgr. dr. Franca Krambergerja, ki je nedavno praznoval 80. jubilej. Poseben gost pa je bil tudi upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej, ki je praznoval 95. jubilej.

Preberi več

Pripravljamo že 5. mednarodno znanstveno konfrenco

Alma Mater Europaea – ECM med 10. in 11. marcem 2017 vabi na 5. mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov«. Pokrovitelj konference je Evropske akademija znanosti in umetnosti.

Preberi več

Aktivnosti za študente se nadaljujejo tudi v oktobru in novembru

Z uvodnim tednom za bruce smo pričeli študijski proces. V letošnjem študijskem letu so se nam prvič pridružile tudi brucke Akademije za ples.

Preberi več

Na Akademiji za ples študij Baleta že od letošnjega študijskega leta

Akademija za ples Ljubljana, ki se je pridružila Alma Mater Europaea – ECM, je dobila od Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) reakreditacijo za naslednjih 7 let ter razširjeno akreditacijo za izvajanje smeri Balet na študijskem programu 1. bolonjske stopnje Ples, koreografija.

Preberi več

Humanisti ISH gostijo seminar v Parizu

Naslednji teden od 13.9. do 16.9. bo v Parizu potekal seminar v okviru humanističnega študijskega programa AMEU-ISH in GCAS iz New York-a.

Preberi več

Obeta se sofinanciranje doktorskega študija na ISH

Alma Mater Europaea – Institutom Studiorum Humanitatis (ISH) je v novem študijskem letu pripravila prenovljen program doktorske stopnje Humanističnih znanosti.

Preberi več

Na Alma Mater posvet priznanih filozofov in teologov

Alma Mater Europaea – ECM 13. 7. 2016 in 14. 7. 2016 gosti posvet z naslovom »Uporniška politika in teologija«.

Preberi več

Novi avdiciji septembra in oktobra

Prva avdicija Akademije za ples uspešno zaključena. Novi avdiciji v septembru in oktobru. V postopku akreditacije program klasični balet 1. bolonjske stopnje.

Preberi več

Vabljeni na avdicijo, podelili bomo štipendijo

Akademija za ples, ki deluje pod okriljem Alma Mater Europaea - ECM, vabi na prvi preizkus nadarjenosti, ki bo v petek, 8. 7. 2016, ob 14.00 uri v prostorih Studia XXV na Parmovi 25 v Ljubljani.

Preberi več

Tehnološko-medicinski projekt pod vodstvom Alma Mater

Innomed3d. Alma Mater Europaea - ECM je kot vodilni partner v projektu Innomed3d v petek, 24. 6. 2016, oddala prijavo za evropski projekt Interreg Central Europe. Ob tem je Alma Mater že gostila prvi delovni sestanek partnerjev.

Preberi več