Med nami

Aktivni in motivirani študenti Alma Mater

27.05. 2015.

Kljub dežju so se študentje Alma Mater pod mentorstvom predavatelja Mateja Koprivnika to soboto, 23. maja 2015, udeležili dobrodelne prireditve Skupaj Z in ZA multiplo sklerozo, kjer so imeli svojo stojnico.

Preberi več

Brezplačen tečaj nemščine za fizioterapevte

26.05. 2015.

V okviru ob študijske dejavnosti za študente fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM smo organizirali in uspešno zaključili brezplačen tečaj nemškega jezika.

Preberi več

Na uvodni tekmi 2. mesto

25.05. 2015.

Team Alma Mater je na uvodni tekmi v odbojki v Varaždinu osvojil 2. mesto. Še vedno je možna prijava k sodelovanju v športnih aktivnostih pod imenom Team Alma Mater.

Preberi več

Fulbrightova specialistka na Alma Mater

19.05. 2015.

Prof. dr. Judith Bachay, profesorica družbenih ved in svetovanja, prihaja iz St.Thomas University, Florida in je prva Fulbrightova specialistka na naši instituciji.

Preberi več

Začel delovati Team Alma Mater

18.05. 2015.

Študenti Alma Mater Europaea - ECM v okviru Študentskega sveta Alma Mater ustanavljajo svoje športno sekcijo, poimenovali so jo Team Alma Mater. V nedeljo, 17. 5. 2015, se je ekipa Alma Mater merila za zmago v košarki.

Preberi več

Študentje Alma Mater vabijo

12.05. 2015.

Študentje Alma Mater Europaea – ECM v maju pripravljajo aktivnosti, kjer se bodo predstavili širši družbi.

Preberi več

Predavatelj Hewick o poslovnem okolju na okrogli mizi

16.04. 2015.

Dr. Laurence Hewick, kanadski poslovnež, profesor in svetovalec za področje strateškega razvoja in inovacij ter predavatelj na Alma Mater, je v torek, 14. aprila 2015, na ekonomski fakulteti Ljubljana vodil okroglo mizo o ustvarjanju ugodnega poslovnega okolja v okviru Toronto Business Academy.

Preberi več

Leta 2050 bo vsak tretji zemljan starejši od 65 let

13.04. 2015.

V sobotni prilogi Večera je Irena Bone objavila članek z naslovom Obvladovanje procesa staranja zdaj, kjer piše o alternativnih oblikah bivanja za starejše in skrbi za kakovostno življenje starih ljudi v lokalnih skupnostih.

Preberi več

Jasmina Kristovič, predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine pare in posameznike

04.03. 2015.

Jasmina Kristovič, predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine pare in posameznike, ki deluje pod okriljem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo Alma Mater Europaea, v intervjuju med drugim o terapijah za študente, o "največjih" problemih študentov, o motiviranosti mladih.

Preberi več

Kristovič: »Nič risank za otroke«

02.03. 2015.

Doc. dr. Sebastjan Kristovič, predavatelj na Alma Mater Europaea – ECM, je za portal siol.net kot strokovnjak s področja vzgoje odgovarjal v Starševski svetovalnici na vprašanje koliko gledanja risank je še v mejah normale ali koliko gledanja risank je še zdravo.

Preberi več