3. rok avdicij za vpis na Akademijo za ples


PRIJAVE:
Najkasneje 1 dan pred avdicijo TUKAJ.
KJE?
Center Premik, Neubergerjeva 9, 1000 Ljubljana.
KDAJ?
Četrtek, 13. september, ob 10 uri.

Kaj pripravim?

Smer: sodobni ples, jazz, ST/LA, družabni

Vsak kandidat pripravi približno 2-minutno solo plesno točko, ki jo odpleše pred tričlansko komisijo. Kandidat sam priskrbi glasbo za plesno točko, ki jo prinese na enem izmed standardnih formatov (najbolje na zgoščenki (CD)  ali v mp3 datoteki na USB ključku). Prinese lahko tudi lasten predvajalnik oz. tablico. Solo točko lahko opravi tudi brez glasbene spremljave.

Kandidati prinesete s seboj še življenjepis in portfolio dosežkov na plesnih predstavah, tekmovanjih, objavljene  kritike  in predstavitve  podobnih plesnih in drugih umetniških dosežkov.

Smer: balet

Zaradi zahtevane predhodne baletne izobrazbe kandidati na sprejemu ne opravljeno praktičnega plesno/koreografskega dela izpita. Komisija bo na podlagi dokumentacije in intervjuja ocenila psihofizične sposobnosti in potencial za študij baleta.

Zakaj se vpišem?

Ker diploma AMEU – Akademije za ples omogoča plesalkam in plesalcem osnovo za aktivno plesno kariero ter kompetence za uspešno delovanje na področju koreografije in plesne pedagogike. Pridobljena diploma omogoča tudi nadaljevanje študija z vpisom na magistrske študije na umetniških in sorodnih programih doma in v tujini.