Študenti - zgodbe o uspehu

NOVO

Fizioterapija je del celovite zdravstvene oskrbe

29.02. 2024.

Iza Sevšek je uspešno zaključila študij fizioterapije na Alma Mater. V zaključnem delu pod mentorstvom doc. dr. Nikolaja Lipiča in somentorstvom asist. Mitje Bagarija je raziskovala o ozaveščenosti in znanju zdravstvenih delavcev o fizioterapiji v Domu starejših občanov Poljčane.

Preberi več

Pod katalonskim soncem vitamina D ne manjka

26.02. 2024.

Študentka fizioterapije na Alma Mater v Ljubljani Petra Bošnjak, je za Erasmus+ izmenjavo izbrala Univerzo EUSES v Barceloni.

Preberi več

Študijska praksa na severu

07.02. 2024.

S severa Europe se oglaša naša študentka fizioterapije Anja Jelka Polanec, ki je na študijski praksi v kliničnih bazah naše partnerske institucije Kaunas University of Applied Sciences v Litvi.

Preberi več

Verižni oraklji in blockchain tehnologija

25.01. 2024.

Študentka spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Nataša Haas je z odliko opravila diplomski projekt z naslovom Vloga orakljev pri omogočanju izvajanja kompleksnih pametnih pogodb pod mentorstvom viš. pred. dr. Petra Merca.

Preberi več

Fizioterapija v paliativni oskrbi

24.01. 2024.

Študentka fizioterapije Daša Leskovar se je odločila, da razišče, kaj menijo fizioterapevti o fizioterapiji pri paliativnih pacientih, pri tem pa jo je še posebej zanimalo, kakšno je njihovo stališče o izvajanju fizioterapije v domačem okolju pri le-teh pacientih.

Preberi več

Kinezioterapija učinkovita pri multipli sklerozi

17.01. 2024.

Diplomantka fizioterapije Zala Oblak je v zaključnem delu pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat predstavila vpliv kinezioterapije na ravnotežje pri bolnikih z multiplo sklerozo v kronični fazi.

Preberi več

Ula Humar izboljšala državna rekorda v powerliftingu

05.01. 2024.

Ula Humar, študentka fizioterapije na Alma Mater Europaea, si je z uspešnim nastopom na Univerzitetnem prvenstvu v powerliftingu v Kranjski Gori, s 410 kg sestevka (147,5 kg počepa, 77,5 kg potiska s prsmi in 185 kg mrtvega dviga), priborila tretje mesto v tesnem boju v kategoriji do 63 kg. S tem je izboljšala tudi državna rekorda v mrtvem dvigu in seštevku. Čestitamo!

Preberi več

Udarni globinski valovi zmanjšujejo bolečino v peti

21.12. 2023.

Študentka Tjaša Esih je v diplomski nalogi ugotovila, da terapija z udarnimi globinskimi valovi pri pacientih s plantarnim fascitisom zmanjša bolečino, občutljivost pete, debelino plantarne fascije in njeno togost ter izboljša funkcijo stopala.

Preberi več

Prostočasne aktivnosti v domovih za starejše

20.12. 2023.

Rosana Šturm, študentka socialne gerontologije, je z raziskavo v magistrski nalogi ugotovila, da je vključevanje stanovalcev domov za ostarele v delovanje lokalne skupnosti izjemnega pomena, saj se tako ne izolirajo in ohranijo socialne stike.

Preberi več

Masaža na delovnem mestu

19.12. 2023.

Masaža, ena najstarejših oblik zdravljenja, se že stoletja uporablja za lajšanje bolečin, sproščanje napetosti in izboljšanje splošnega počutja.

Preberi več