Študenti - zgodbe o uspehu

NOVO

Fizioterapija je ključna pri okrevanju po covid-19

30.03. 2023.

Študent fizioterapije Žan Makovec se je v svoji diplomski nalogi osredotočil na raziskovalno vprašanje o tem, kakšna je vloga fizioterapevta pri obravnavi bolnikov s covidom-19.

Preberi več

Redna telesna aktivnost za zdravo staranje

22.03. 2023.

Potreba po telesni aktivnosti se s starostjo ne konča. Študije namreč kažejo, da redna telesna aktivnost pozitivno vpliva na ljudi vseh starosti, podaljša leta aktivnega samostojnega življenja, zmanjšuje invalidnost in izboljšuje kakovost življenja starejših ljudi.

Preberi več

Balet je moje življenje

07.03. 2023.

Študentka Alma Mater Europaea Akademije za ples Antoneta Turk je prejemnica nagrade Lydie Wisiakove za izjemne dosežke na področju baletne umetnosti v Sloveniji v obdobju zadnjih treh let.

Preberi več

Življenje z demenco

06.03. 2023.

Demenca predstavlja vedno bolj razširjeno bolezen. Veliko svojcev za bolnike z demenco skrbi v domačem okolju, pri čemer je zelo vprašljiva kakovost njihovih življenj, saj večino svojega časa posvetijo skrbi za obolelo osebo. Do tega prihaja predvsem zato, ker je družinsko finančno stanje prenizko, da bi si lahko privoščili namestitev obolele osebe v institucionalno varstvo.

Preberi več

Telesna vadba učinkovita metoda zdravljenja depresivne motnje

27.02. 2023.

Študij fizioterapije na Alma Mater je uspešno zaključila študentka Taja Toplak. Z raziskavo je potrdila tezo, da je telesna vadba učinkovita alternativna metoda zdravljenja depresivne motnje.

Preberi več

Športno plezanje in študij fizioterapije kot bližnjici do zdravja

16.02. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Maja Kramberger svoj prosti čas posveča športnemu plezanju. Maji so pred desetimi leti odkrili skoliozo oz. stransko ukrivljenost hrbtenice z rotacijo vretenc. Prav športno plezanje, ki ima pozitiven vpliv na krepitev mišic, je bil razlog, da se je pričela ukvarjati s tem športom.

Preberi več

Vseživljenjsko izobraževanje zdravstvenih delavcev v današnjem času je neizogibno

15.02. 2023.

Lidija Zorman, ki je uspešno zaključila magistrski študij zdravstvene nege na Alma Mater, je prepričana, da formalno izobraževanje ni več dovolj, saj splošni standard zahteva permanentno izobraževanje in s tem nenehno razvijanje spretnosti, vrlin in sposobnosti posameznika.

Preberi več

Lana Ritlop na pripravništvu v Turčiji

15.02. 2023.

Naša izjemno uspešna študentka Lana Ritlop se je oglasila iz Turčije, kjer opravlja pripravništvo na univerzitetni kliniki Erciyes preko Univerze Erciyes. Pod okriljem mentorja Dr. Öğr. Üyesi İsa Cüce se posveča predvsem večmesečni raziskavi na področju nevrofizioterapije.

Preberi več

Danes mora imeti balerina čvrsto, trenirano telo

13.02. 2023.

Telesna postava baletnih plesalk od renesanse do danes je bilo osrednja raziskovalna tema diplomantke Alma Mater Europaea Akademije za Ples Tine Nerat, ki je v zaključni nalogi prikazala, kako so se postave baletnih plesalk skozi zgodovino spreminjale.

Preberi več

Športno kariero uspešno združuje s študijem fizioterapije

09.02. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Tiana Meglič Šteharnik velja za eno najuspešnejših in najperspektivnejših košarkaric v Sloveniji.

Preberi več