Novice

Dr. Tomažič sodeluje pri nastajanju nove knjižne izdaje s področja prava

02.02. 2023.

Nastaja druga izdaja Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1). Avtor poglavij v tej knjigi, ki bo izšla tekom meseca februarja 2023, je tudi docent za področje prava na Alma Mater dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

O vzgoji otrok in izzivih, s katerimi se srečujejo novodobni starši

01.02. 2023.

"Lahko bi rekli, da gre pri vzgoji za igro, 'kdo bo koga'. In več kot očitno je, da otroci že v predšolskem obdobju to igro zmagujejo, kar je zaskrbljujoče."

Preberi več

Izvoljeni so novi predstavniki študentov v organih Akademije za ples

31.01. 2023.

Člani Študentskega sveta Alma Mater Europaea Akademije za ples so na prvi seji, ki je potekala 18. januarja 2023, izvolili nove predstavnike študentov v organih akademije.

Preberi več

Študij ali praksa v tujini

30.01. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea - ECM razpisuje štiri dodatna mesta za opravljanje prakse in Erasmus+ štipendijo.

Preberi več

Uspešno sodelovanje Alma Mater onkraj meja se nadaljuje

27.01. 2023.

Alma Mater Europaea -ECM in zdravilišče Parktherme Bad Radkersburg že vrsto let uspešno sodelujeta. Študenti fizioterapije tam opravljajo prakso, veliko pa se jih odloči tudi za pripravništvo. S srečanjem vodstva obeh institucij in tamkajšnjega župana so sodelovanje obnovili.

Preberi več

Alma Mater se zavzema za zdravo in aktivno staranje

26.01. 2023.

Prof. dr. dr. David Bogataj se je v imenu Alma Mater Europaea - ECM udeležil generalne skupščine Reference Site Collaborative Network (RSCN).

Preberi več

Holistični pristop: Razvijati in vzgajati celotno otrokovo osebnost

24.01. 2023.

Celovita prenova vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji mora upoštevati in aplicirati holistični pristop, kar je izpostavljeno v posebnem dodatku publikacije: Predlog strateškega načrta prenove vzgojno-izobraževalnega sistema v Republiki Sloveniji. Le-ta obsega prepotrebno sodobno vizijo, načrt in vsebino celovite prenove vzgojno-izobraževalnega sistema, ki se na ta način izogne nevarnim pastem redukcionizma, determinizma in delnih rešitev.

Preberi več

Vpliv umetne inteligence na človeštvo

20.01. 2023.

Na današnjem uvodnem predavanju novega doktorskega študija Uporabna umetna inteligenca smo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper na Alma Mater gostili znanstvenico prof. dr. Noreen Herzfeld, ugledno profesorico računalništva in teologije na Saint John's University v Minnesoti v ZDA, ki se ukvarja z raziskovanjem umetne inteligence in etike.

Preberi več

Se vidimo na Informativi 2023!

19.01. 2023.

Le še nekaj dni nas loči do 14. Sejma izobraževanja in poklicev Informativa, kjer boste lahko izvedeli vse o študiju na Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prvo veliko znanstveno delo o električni energiji in pravu v energetiki

19.01. 2023.

Dr. Luka Martin Tomažič, docent za področje prava, je sourednik in avtor knjige, v kateri bodo vrhunski znanstveniki in strokovnjaki objavili prve znanstvene komentarje Zakona o oskrbi z električno energijo.

Preberi več