Novice

NOVO

Alma Mater o aktualnih vprašanjih novih tehnologij

18.04. 2024.

V oragnizaciji Alma Mater Europaea se je danes v Zagrebškem inovacijskem centru pričela odmevna dvodnevna 29. mednarodna znanstvena konferenca ‘Družba in tehnologija’.

Preberi več
NOVO

Dr. Mojca Ramšak o pomenu vonja

18.04. 2024.

Pod pokroviteljstvom UNESCA je ob 20-letnici sprejetja Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine (Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage) pri založbi Alma Mater Europaea – ISH izšla knjiga Antropologija vonja prof. dr. Mojce Ramšak.

Preberi več

Uspešno se soočamo z izzivi na področju avtizma

16.04. 2024.

Na Alma Mater smo uspešno zaključili projekt »Podpora strokovnim delavcem v izobraževanju in zaposlovanju na področju avtizma VIS A VIS«, ki naslavlja več izzivov na področju avtizma v Sloveniji in v katerem Alma Mater Europaea – ECM sodeluje kot partner.

Preberi več

Daniel Siter v prestižnem Muzeju zmage v Moskvi

12.04. 2024.

Raziskovalec na Univerzi Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je avtor nove razstave »Stalag XVIII D: 5000 korakov v nesmrtnost«. Otvoritev je potekala 10. aprila 2024 v Muzeju zmage v Moskvi.

Preberi več

Diplomantke in diplomanti, veselimo se z vami!

11.04. 2024.

Podelitev diplom je gotovo najbolj svečan in slavnostni dogodek za diplomantke in diplomante, ki so z veliko truda, napora, potrpljenja, ljubezni in entuziazma dokončali študij.

Preberi več

Povezovanje institucij za učinkovito poučevanje

05.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM je uspešno zaključila projekt ‘Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu’, ki je temeljil na izboljšanju kakovosti in učinkovitosti poučevanja in učenja v visokošolskem izobraževanju ter opolnomočenju posameznikov in institucij v visokem šolstvu.

Preberi več

Logopedagogika: monografija v angleškem jeziku

04.04. 2024.

Pri Alma Mater Press je izšla monografija Logopedagogika: Holistični vzgojno-izobraževalni pristop za 21. stoletje, v angleškem jeziku.

Preberi več

Alma Mater Europaea je univerza

25.03. 2024.

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je 21. marca 2024 potrdil akreditacijo univerze Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Uspešno sodelovanje pri izobraževanju in raziskavah v zdravstvu

25.03. 2024.

Doc. dr. Barbara Toplak Perovič in predstojnik študijskega programa zdravstvene nege mag. Edvard Jakšič sta minuli petek obiskala vodstvo zdravstvenega doma Murske sobote in vodstvo Splošne bolnišnice Murska sobota.

Preberi več

Veščine komuniciranja z Rosvito Pesek

22.03. 2024.

Kako se pripraviti na javni nastop? Kako odpraviti tremo? Kako pripraviti nastop, ki bo navdušil? Ali se moramo za nastope v medijih pripravljati drugače? Kakšna pravila veljajo za različne medije in vedno bolj popularna družabna omrežja?

Preberi več