Novice

Odprt je drugi prijavni rok

22.07. 2020.

Na Alma Mater vas vabimo, da se v drugem prijavnem roku, ki je že odprt, prijavite na študij na vseh treh zavodih (AMEU, ISH in AP) na vseh dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih. Za več informacij glede prijave, nam v kolikor na spletni strani ne najdete odgovora, lahko pošljete vprašanje na referat@almamater.si.
Vabljeni, da postanete študent na Alma Mater!

Preberi več

Vpis letos samo po pošti

17.07. 2020.

Vsi, ki ste se prijavili na študij na Alma Mater, ste danes na svoje ELEKTRONSKE NASLOVE dobili vabilo k vpisu. Letos bo zaradi situacije COVID potekal vpis samo po pošti. Skrbno preberite vsa navodila ter napotke, ki vam jih je poslala vpisna služba Alma Mater. Veselimo se, da boste študirali pri nas!

Preberi več

Prvi prijavni rok zaključen

14.07. 2020.

Obveščamo vas, da je zaključen prvi prijavni rok. Do konca tega tedna bomo tistim, ki izpolnjujete pogoje za vpis, posredovali vabilo k vpisu na vaše email naslove.

Preberi več

Naša mednarodna konferenca o svobodi izražanja požela velik uspeh!

13.07. 2020.

Mednarodna konferenca z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« je bila virtualno izvedena 3. in 4. julija 2020, na njej je nastopilo 52 predavateljev iz 28 držav, medtem ko je bilo vseh udeležencev 130.

Preberi več

Profesorji z Oxforda, Cambridgea in Harvarda na simpoziju Alma Mater Europaea

13.07. 2020.

Slovenski časnik »The Slovenia Times« je konferenco z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« označil kot »najpomembnejšo mednarodno virtualno konferenco o svobodi izražanja v letošnjem letu.« V članku so dogodek opisali kot enega izmed največjih virtualnih znanstvenih srečanj doslej, na katerem je sodelovalo 52 govorcev in 130 udeležencev. "Gre za edinstven dogodek, ki je potekal okrog zemlje in okrog ure. Ko je bil dan v Aziji, so nastopili govorci iz Azije in Avstralije; ko je bil dan v Evropi in Ameriki, pa strokovnjaki iz Evrope, Afrike, ZDA in Kanade,« je povedal Jurij Toplak.

Preberi več

OBVESTILO

06.07. 2020.

Iz strani študentke zdravstvene nege smo bili obveščeni, da je bila pozitivna na testu Covid 19. Testirala se je preventivno, saj je bila v stiku s pozitivno osebo iz Zdravstvenega doma Maribor. Študentka je prostore v Murski Soboti nazadnje obiskala 23. 6. 2020, torej pred 14 dnevi. Študentki se zahvaljujemo za obvestilo in odgovorno ravnanje.

Na Alma Mater Europaea se že od začetka epidemije dosledno držimo strogih preventivnih ukrepov za preprečevanje in širjenje virusa Covid 19. Kot do sedaj, vstop na fakulteto na vseh lokacijah ni mogoč. Študijski proces se izvaja on-line.

Za morebitna vprašanja smo vam dosegljivi v referatu na telefon 02 250 19 97 ali preko e-maila: referat@almamater.si.

Preberi več

OBVESTILO

22.05. 2020.

Spoštovani študentje, spoštovane študentke,
Skladno z začasno splošno prepovedjo gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih, Alma Mater pri vseh študijskih obveznostih, kjer je to možno, do preklica izvaja študij na daljavo. 

Preberi več

IN PERPETUAM REI MEMORIAM

18.05. 2020.

Prof. emerit. dr. sc. Vidoje Vujić,
član Evropske akademije znanosti in umetnosti
4. november 1951 – 16. maj 2020
profesor na mednarodnem doktorskem študiju „STRATEŠKI KOMUNIKACIJSKI
MANAGEMENT“, Alma Mater Europaea, Maribor, Slovenija in dolgoletni član Hrvaškega komunikološkega društva (HKD)
S spoštovanjem in hvaležnostjo za vse v imenu prijateljev in sodelavcev
Prof.emerit. dr.sc. Mario Plenković, predstojnik doktorskega študijskega programa SKM in predsednik HKD

Preberi več

ESN objavil raziskavo o vplivu COVID-19 na študentkse mobilnosti

14.05. 2020.

Erasmus Student Network (ESN) je med 19. in 30 marcem 2020 naredil obširno raziskavo na temo študentskih izmenjav v času “COVID-19 krize” v Evropi, v kateri je sodelovalo 21.930 mednarodnih študentov iz Evropskih in ne-Evropskih držav. V tem času so se študenti udeležili študijske izmenjave ali izmenjave z namenom prakse na eni izmed Evropskih institucij.

Preberi več

(KORONAČAS IN IZPITI) ​Sto študentov hkrati opravljalo izpit na daljavo

18.04. 2020.

Te dni je 120 študentov zdravstvene nege na Alma Mater Europaea pisalo prvi množični izpit na daljavo v Sloveniji.

Preberi več