Novice

NOVO

Digitalizacija in umetna inteligenca v študijskem procesu

06.12. 2023.

Alma Mater je sodelovala na dogodku "University Meetup: Avstrija x Slovenija", ki je 5. decembera 2023 potekal v Gradcu, Avstrija.

Preberi več
NOVO

World Café: Dialog med generacijami

06.12. 2023.

Alma Mater je v okviru projekta DECAP-HE organizirala pronicljivo razpravo po metodi World Café. Poudarek je bil na pojasnitvi izzivov in priložnosti, s katerimi se sooča današnja mlada generacija, ko stopa v dinamično okolje trga dela.

Preberi več

Gospodarstvo potrebuje prožen šolski sistem

04.12. 2023.

Vodilni partner v projektu DECAP-HE, Alma Mater Europaea – ECM, je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Pedagoškim inštitutom, Študentsko organizacijo Slovenije in Kristiania University College v Ljubljani izpeljala strokovni dogodek Izobraževanje in gospodarstvo v skupni viziji.

Preberi več

Alma Mater slavnostno obeležila 15 let delovanja

02.12. 2023.

Alma Mater Europaea je s slavnostno akademijo 30. novembra 2023 obeležila 15. obletnico delovanja. V dvorani Frana Žižka SNG Maribor se je odvil veličasten večer.

Preberi več

Stanje slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema je kritično

29.11. 2023.

Na Alma Mater Europaea se je odvila izjemno zanimiva strokovna razprava o najbolj perečih izzivih vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji. Preko 800 slušateljic in slušateljev nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in skrb vzbujajoča.

Preberi več

Uspešen pričetek Mednarodnega arhivskega dne in arhivske šole

28.11. 2023.

Na Alma Mater se je pričela 33. konferenca Mednarodni arhivski dan in 17. mednarodna jesenska arhivska šola, ki bo potekala hibridno vse do 2. decembra 2023.

Preberi več

Nov zbornik s področja gerontologije

23.11. 2023.

Izšel je zbornik prispevkov raziskovalcev z različnih področij, ki povezujejo gerontološko problematiko z vprašanji zdravja in podpori funkcionalnim zmožnostim, urbanizma in prostorskega planiranja za objekte, namenjene starejšemu prebivalstvu.

Preberi več

Zbornik recenziranih prispevkov - VZGOJA, IZOBRAŽEVANJE IN DUŠEVNO ZDRAVJE

20.11. 2023.

Alma Mater PRESS je izdala zbornik recenziranih prispevkov o vzgoji, izobraževanju in duševnem zdravju iz 11. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre 2023: Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva.

Preberi več

Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu in širše

17.11. 2023.

Doc. dr. Luka Martin Tomažič je izsledke po opravljeni analizi sodne prakse Ustavnega sodišča Republike Slovenije o uporabi in razumevanju pojma vladavine prava izdal monografijo z naslovom Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu. V okviru predstavitve monografije se je v studiu Alma Mater na to temo odvila poglobljena okrogla miza.

Preberi več

Daniel Siter na raziskovalnem delu v Arhivu Jugoslavije

16.11. 2023.

Raziskovalec asist. Daniel Siter, doktorski študent Alma Mater Europaea ISH, je pridobil 12-dnevno raziskovalno gostovanje v Arhivu Jugoslavije v Beogradu, kjer raziskuje subverzivno delovanje Švabsko-nemške kulturne zveze (Kulturbund) in njenih članov na Slovenskem v letih 1922–1945.

Preberi več