Novice

NOVO

Prof. dr. Ludviku Toplaku nagrada za življenjsko delo

23.10. 2021.

Na 47. Dnevih slovenskih pravnikov so stanovski kolegi podelili visoko priznanje prof. dr. Ludviku Toplaku, predsedniku Alma Mater Europaea – ECM. Prof. dr. Toplak je prejel priznanje za življenjsko delo na pravnem področju.

Preberi več

Novi tutorji za študijsko leto 2021/2022

19.10. 2021.

Na TEJ povezavi si lahko ogledate, kdo so tutorji v novem študijskem letu. Komisija v sestavi: izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, doc. dr. Tine Kovačič, mag. Mladen Herc in Katarina Pernat je pretekli teden izbrala med tistimi študenti, ki so oddali prijavo, da si želijo postati tutorji študentje.

Preberi več

Bruci, dobrodošli na Alma Mater!

06.10. 2021.

Že 13. generacija študentov Alma Mater je 30. septembra pričela s študijskim procesom. Na uvodnem dnevu, ki se je v živo odvijal v Ljubljani in Mariboru, smo pozdravili bruce, več kot polovica nove generacije pa se nam je pridružila preko ZOOM konference. »Verjamem, da ste dobro izbrali študij in da boste uresničili svoja pričakovanja ter želje svojih strašev in vseh, ki vas spremljajo na poti vašega izobraževanja, pri vaših pripravah na dober poklic in ugleden status v družbi, in to v zadovoljstvo vsem ter nam v ponos,« je poudaril prof. dr. Ludvik Toplak.

Študenti so ob sprejemu prejeli tudi priročnik »Navodila za uporabo«, ki ga lahko najdete v elektronski obliki – TUKAJ.

Preberi več

Prvi doktor s področja projektnega managementa

01.10. 2021.

»Alma Mater Europaea – ECM (Alma Mater) je 30. septembra 2021 zabeležila pomemben dogodek v razvoju svojega akademskega delovanja - dobila je prvega doktorja znanosti s področja projektnega managementa,« je pojasnil prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater. Novemu doktorju znanosti je čestital tudi prof. dr. Mladen Radujković, predstojnik doktorskega študija Projektni management na Alma Mater.

Preberi več

Predsednik Pahor in profesor Toplak v New Yorku

26.09. 2021.

Prof. dr. Jurij Toplak, ki trenutno kot gostujoči profesor predava na Pravni fakulteti Univerze Fordham v New York-u (Fordham Law School), je nedavno pri svojem predmetu gostil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Ta se je v New Yorku mudil na 76. Zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN). Predsednik Pahor je s skupino petdesetih študentov prava razpravljal o pomenu demokracije, volilnem pravu in regulaciji novih tehnologij.

Preberi več

Na katedri za fizioterapijo gostili mednarodni obisk s Poljske

22.09. 2021.

Na katedri za fizioterapijo smo na Alma Mater, v okviru Erasmus staff mobility programa, gostili visokošolske učitelje dr. Sylwio Mętel, dr. Paweła Żychowicz in dr. Marto Kądziołka s Krakowske univerze.

Preberi več

Nad COVID – 19 s fiziotrepevtsko obravnavo

07.09. 2021.

»Fizioterapija je izjemno pomembna pri zdravljenju in obravnavi ljudi v fazi okrevanja po dolgotrajnem COVID-u, ki se pri ljudeh kaže različno. Najpogostejši simptomi so ekstremna utrujenost in izčrpanost, simptom poslabšanja stanja po naporu, težave s spominom in koncentracijo, kratka sapa, pogosto pa so prisotne še težave s spanjem, mišična bolečina, bolečina v sklepih, pa tudi depresija in tesnoba idr. Predpisovanje vadbe pri dolgotrajnem COVID-u mora biti previdno, da kar se da zmanjšamo tveganje, da z vadbo ne poslabšamo posameznikovih simptomov in da z njo dosežemo zdravilne učinke. Fizioterapevt tem pacientom lahko pomaga pri obvladovanju simptomov dolgotrajnega COVID-a. Respiratorni fizioterapevt lahko pomaga pri pojavu hiperventilacije oz. hitrega in preglobokega dihanja in napačnih vzorcih dihanja, kažejo primeri iz prakse,« je pojasnil doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije ter vodja doktorskega študijskega programa Fizioterapija na Alma Mater.

Preberi več

Prostovoljke v Gambiji, sedaj še v Ghano

23.08. 2021.

Devet študentk fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM je zaključilo prostovoljno humanitarno odpravo v Gambiji. Pod vodstvom študentke Lane Ritlop je nova odprava že na poti v Ghano. »Bogatejše smo za izkušnjo, ki ne bo vplivala samo na našo poklicno pot v prihodnosti, ampak bo bogatila naša življenja na vseh področjih,« pravijo študentke.

Preberi več

Alma Mater Europaea na področju fizioterapije v vrhu raziskovalnih projektov

17.08. 2021.

Tri slovenska podjetja - DTs HUB, Pharsol in NYD - so skupaj s partnerji na evropskem razpisu EIT Health RIS Innovation 2021 s svojimi inovacijami na področju zdravstva prepričala ocenjevalce in si s tem pridobila ne samo finančno podporo, ampak tudi lažji dostop do pomembnih igralcev na področju, kjer si želijo pribojevati trg.

Preberi več

Sodelavec Alma Mater postal predsednik avstrijskega fiziološkega društva

09.07. 2021.

Prof. dr. Nandu Goswami, sodelovalec in raziskovalec na Alma Mater, je bil nedavno imenovan za predsednika avstrijskega fiziološkega društva. Dr. Goswami, ki je sicer zaposlen na Medicinski univerzi Gradec, redno sodeluje pri raziskovalnih projektih na Alma Mater ter pri pripravi znanstvenih člankov.

Preberi več