Lokacije

Poiščite nas na eni naših lokacij v Sloveniji.

Koper

Pročelja zgradb in njihova notranjost odkrivajo tisočletno zgodovino Kopra, Iustinopolisa, Caprisa, Beneške republike, razcveta gotike in renesanse. Prepletajoče se ozke uličice se vijejo proti osrednjemu trgu, ki ga krasi največja stolnica na Slovenskem. Vrsta kulturnih doživetij bogati mestne ulice in trge, še posebej v poletnih mesecih. Danes je Koper tako gospodarsko kot tudi turistično naravnano mesto, ki razvija kopališki, navtični, športni in nakupovalni turizem. Postal pa je tudi univerzitetno mesto.

Lokacija: Ferrarska ulica 30


Ljubljana

Ljubljana ima vse, kar premorejo sodobne prestolnice, ob tem pa je uspela ohraniti prijazno in sproščeno vzdušje manjšega kraja. Je največje študentsko mesto v Sloveniji. 

Lokacija: Dunajska 158


Maribor

Maribor je kot štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, a hkrati simpatično majhno z veliko zelenimi površinami. Živahen utrip z vrhunsko kulturo in prireditvami, bogata vinska tradicija z najstarejšo trto na svetu, izjemne možnosti za raziskovanje, sprostitev, gibanje, zabavo, srečanja ter sloves sproščene odprtosti in gostoljubnosti so pripeljali Maribor tudi do častnega naziva Evropska prestolnica kulture 2012.

Lokacija: Slovenska ulica 17


Murska Sobota

V središču panonskega sveta ob reki Muri, ob stičišču Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, na nadmorski višini le 190 metrov, se razprostira mestna občina Murska Sobota. Vpeta med ta stičišča ter valovita polja in njive je nastala široka spevna narečna govorica, tako težko razumljiva naključnim obiskovalcem, a tako bogata in izvirna, kot je gostoljubnost in so delovne roke njenih prebivalcev. Murska Sobota je največje prekmursko mesto, ki je zahvaljujoč našim študijskim programom postalo tudi visokošolsko središče.

Lokacija: Lendavska ulica 9