Novice in dogodki

NOVO

Dr. Sebastjan Kristovič na Radiu Ognjišče o sreči

19.01. 2022.

V oddaji Za življenje je Mateja Subotičanec gostila našega profesorja dr. Sebastjana Kristoviča. Pogovor je bil posvečen večnemu iskanju sreče, ki se mu posveča moderni človek. Spregovorila pa sta tudi o smislu življenja, permisivni vzgoji in številnih mladih, ki imajo zaradi zasvojenosti z zasloni težave v duševnem zdravju in odnosih.

NOVO

COVID-19 IN STAREJŠI ODRASLI: VČERAJ, DANES, JUTRI - Znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo

19.01. 2022.

Katedra za Socialno gerontologija na Alma Mater Europaea-ECM v petek, 18. februarja 2022, organizira znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo s področja socialne gerontologije, ki bo potekala v on-line izvedbi.

Preberi več
NOVO

Mednarodni simpozij doktorskih študentov

19.01. 2022.

V ponedeljek, 31. 1. 2022, se bodo na 1. mednarodnem simpoziju srečali študenti, ki pripravljajo doktorske disertacije. Na dogodek, ki ga organizira Katedra za arhivistiko in dokumentologijo na Alma Mater Europaea, se je do sedaj prijavilo 18 študentov iz desetih držav. Predstavili bodo teze in objavili pričakovane rezultate svojih doktorskih disertacij.

Preberi več

Informativni dan

17.01. 2022.

Vabljeni, da se nam pridružite na INFORMATIVNIH dnevih ALMA MATER!

Preberi več

Prvi v Sloveniji: visokotehnološka rehabilitacija po možganski kapi

13.01. 2022.

V fizioterapevtski ambulanti Zavod Terapija, ki deluje pod okriljem Alma Mater, so z letošnjim letom bogatejši za aparat RecoveriX, ki omogoča celovitejši pristop pri terapevtski obravnavi pacientov po možganski kapi. Aparat RecoveriX deluje kot orodje za rehabilitacijo na osnovi BCI (Brain Computer Interfaces) sistemov, s ciljem obnovitve gibanja zgornjih in spodnjih udov oziroma hemipareze.

Novo vodstvo: Vid Vedlin postal predsednik ŠS Alma Mater

11.01. 2022.

Na konstitutivni seji Študentskega sveta Alma Mater Europaea za leto 2021/22 je bil za predsednika izvoljen Vid Vedlin, za podpredsednico pa Anja Lašič. Tako je na mestu predsednika zamenjal Mateja Mravljaka, ki je odlično opravljal svoje delo.

Preberi več

[KOLUMNA] SREČA – NAJBOLJ PRODAJANA ZNAMKA VSEH ČASOV

04.01. 2022.

Dr. Sebastjan Kristovič v tokratni kolumni za revijo Ognjišče razmišlja o novodobnem dojemanju sreče in večnem pehanju za njo.

Preberi več

INFO DNEVI ALMA MATER

28.12. 2021.

Vabljeni na informativne dneve za dodiplomske študijske programe. Informativni dnevi za magistrske in doktorske študijske programe bodo razpisani v marcu 2022. Preden se vpišete na študij, se opremite s čim več informacijami in izberite študij, ki vas bo veselil ter vam omogočil napredek v službeni karieri ter osebnostno rast. Udeležite se naših online informativnih dni in spoznajte študijski utrip na Alma Mater.

Preberi več

Novoletno sporočilo

23.12. 2021.

Drage študentke, dragi študenti, sodelavke in sodelavci ter prijatelji,
leto 2021 se izteka. Bilo je polno presenečenj, dobrih in manj dobrih.
Za Alma Mater Europaea (AMEU – ECM) je dobro to, da leto zaključujemo vsestransko in uspešno. Izpolnili smo načrte izobraževanja in raziskovanja ter presegli strokovno in tehnično usposobljenost za soočenje z novimi presenečenji pandemije. Manj dobro pa je, da se ne moremo srečati osebno, da bi si segli v roke, se objeli in si zaželeli vesele božične praznike in srečno novo leto. Zato vam pišem to celovitejše sporočilo.

Preberi več

Socialna gerontologija: bili smo prvi v Evropi

17.12. 2021.

Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki je bil nedavno sprejet v Državnem zboru, je za študente in predavatelje študijskih programov socialne gerontologije zgodovinski dogodek.

Preberi več