Novice in dogodki

NOVO

Stičišče medicine in strojništva je tudi v individualizirani medicinski obravnavi pacienta

07.02. 2023.

Odlično sodelovanje dveh navidezno nepovezanih strok medicine in strojništva se kaže v individualiziranem pristopu pri obravnavi pacienta. Razpravo na to temo bo 11. marca 2023 v okviru mednarodne znanstvene konference Za človeka gre: Družbeni in tehnološki napredek za varnost in dostojanstvo vodil prof. dr. Tadej Strojnik.

Preberi več
NOVO

Govorica telesa pri plesu

07.02. 2023.

Uporaba osnovne lastnosti izbranih telesnih sistemov v raziskovalnem somatskem procesu je bila osrednja tema diplomantke Alma Mater Europaea Akademije za ples Kaje Marion Ribnikar. Na podlagi tega je ustvarila plesno uprizoritev, s katero je čutenje prek izraznosti telesnega gibanja prenesla gledalcem.

Preberi več
NOVO

Z Alma Mater pripravljeni za svet!

07.02. 2023.

Pridružite se nam v petek, 17. februarja 2023, ob 11.00 ali 14.00 in v soboto, 18. februarja 2023, ob 10.00 na informativnih dnevih.

Preberi več

Aktualni družbeni izzivi varnosti starejših odraslih

03.02. 2023.

Etični, humanistični, družbeni, zdravstveni in pravni vidiki v socialni gerontologiji so osredotočeni na aktualne družbene izzive varnosti starejših odraslih, ki jih prinaša dolgoživa družba. Sem sodijo družbena izolacija in osamljenost, finančna varnost in nevarnost goljufij, pravna varnost, varnost v prometu, varnost bivanja, emocionalno varnost in druge.

Preberi več

Dr. Tomažič sodeluje pri nastajanju nove knjižne izdaje s področja prava

02.02. 2023.

Nastaja druga izdaja Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1). Avtor poglavij v tej knjigi, ki bo izšla tekom meseca februarja 2023, je tudi docent za področje prava na Alma Mater dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

Fizioterapija v nosečnosti

02.02. 2023.

Fizioterapevtska obravnava in redna telesna aktivnost učinkovito zmanjšujeta bolečino v medeničnem obroču pri nosečnicah. To je v diplomski nalogi potrdila diplomantka fizioterapije na Alma Mater Barbara Golob.

Preberi več

S fizioterapijo učinkovito nad demenco

01.02. 2023.

S staranjem prebivalstva se hkrati povečuje tudi število oseb z demenco, ki prizadene spomin, mišljenje, govor in druge lastnosti. Le-to pa pri osebah postopoma zmanjšuje zmožnost samostojnega življenja in opravljanja vsakodnevnih aktivnosti. Fizioterapevtska obravnava teh bolnikov je pogosta in učinkovita metoda za lajšanje težav.

Preberi več

O vzgoji otrok in izzivih, s katerimi se srečujejo novodobni starši

01.02. 2023.

"Lahko bi rekli, da gre pri vzgoji za igro, 'kdo bo koga'. In več kot očitno je, da otroci že v predšolskem obdobju to igro zmagujejo, kar je zaskrbljujoče."

Preberi več

Izvoljeni so novi predstavniki študentov v organih Akademije za ples

31.01. 2023.

Člani Študentskega sveta Alma Mater Europaea Akademije za ples so na prvi seji, ki je potekala 18. januarja 2023, izvolili nove predstavnike študentov v organih akademije.

Preberi več

Študij ali praksa v tujini

30.01. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea - ECM razpisuje štiri dodatna mesta za opravljanje prakse in Erasmus+ štipendijo.

Preberi več