Novice in dogodki

NOVO

Vabimo k oddaji člankov za revijo JHRS

05.10. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM in Makedonsko znanstveno društvo za avtizem, ki skupaj ustvarjata multidisciplinarno, recenzirano, znanstveno, mednarodno in elektronska revijo Journal of Health and Rehabilitation Sciences (JHRS), vabita k oddaji člankov.

Preberi več
NOVO

Akademske smernice za boljše načrtovanje in vodenje projektov v Evropi

04.10. 2022.

Alma Mater je partner projekta EUPM – Improving EU funds management, ki združuje univerze iz sedmih različnih držav Europe. Namen projekta je opredelitev inovativne in skupne akademske poti za boljše načrtovanje in vodenje projektov v Evropi.

Preberi več

Bruci in brucke, dobrodošli!

03.10. 2022.

Medse smo sprejeli 14. generacijo brucov in bruck na Alma Mater Europaea – ECM, Akademijo za ples, ISH – Alma Mater Europaea. Na uvodnem dnevu 30. 9. 2022 na vseh 4 lokacijah – Maribor, Ljubljana, Koper in Murska Sobota, so se nam pridružili 1. letniki študentov na vseh študijskih programih.

Preberi več

Starejše smo navdušili z vajami za ohranjanje spomina

30.09. 2022.

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater Tjaša Rohjt, Tjaša Draškovič in Nika Žurman so skupaj z mentorji aktivno sodelovale na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje.

Preberi več

Celovita prenova vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji je nujno potrebna

29.09. 2022.

Na Alma Mater Europaea - ECM je potekala strokovna razprava z okroglo mizo na temo najbolj perečih vprašanj vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji in vzpostavitve holističnega pristopa v vzgoji in izobraževanju, v navezavi na kakovost življenja in duševno zdravje. Dogodka se je udeležilo preko 1000 udeleženk in udeležencev, kar nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in pereča.

Preberi več

Delavnica za študente s posebnimi potrebami

28.09. 2022.

Društvo študentov invalidov Slovenije vabi na delavnico v sredo, 28. 9. 2022, ob 17. uri v spletni delavnici Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami.

Preberi več

Postani promotor projekta »Travel Different for Future«

27.09. 2022.

Popotniško združenje Slovenije vabi študentke in študente k sodelovanju v mednarodnem mladinskem projektu, ki ga financirata Nemška zvezna fundacija za okolje in program Erasmus+.

Preberi več

32. MEDNARODNA ARHIVSKA KONFERENCA

27.09. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom arhivskih znanosti Trst/Italija – Maribor/Slovenija, Državnim arhivom v Trstu, Univerzo v Mariboru in Agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije vabi na že 32. konferenco »Mednarodni arhivski dan«, ki bo potekala 10. in 11. oktobra 2022, vsak dan od 10.00 do 16.00.

Preberi več

UVODNI DAN ZA BRUCE 2022 / 23

26.09. 2022.

Spoštovane študentke in študenti Alma Mater,

oktobra se za vas začenja novo odgovorno poglavje v življenju, pričenja se študijski proces na Alma Mater.

Preberi več

Strokovni posvet z okroglo mizo o vzgojno-izobraževalnem sistemu v Sloveniji

26.09. 2022.

»Šola in vrtec sta v Republiki Sloveniji v veliki meri izgubila strokovno avtonomijo in integriteto. Pedagoško dostojanstvo klone pod pritiski sistemske permisivne paradigme, približevanje pomena in lepote novega znanja pa je postalo nepomembno. Še več, cilj nikoli ne bi smel biti samo izobrazba ali podano znanje, ampak tudi celovito razvita in integrirana osebnost. Pomen vzgoje se je v veliki meri izgubil,« ob zaključku projekta Holistični vzgojno-izobraževalni proces in krepitev duševnega zdravja poudarja prof. dr. Sebastjan Kristovič.

Preberi več