32. MEDNARODNA ARHIVSKA KONFERENCA


Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom arhivskih znanosti Trst/Italija – Maribor/Slovenija, Državnim arhivom v Trstu, Univerzo v Mariboru in Agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije vabi na že 32. konferenco »Mednarodni arhivski dan«, ki bo potekala 10. in 11. oktobra 2022, vsak dan od 10.00 do 16.00.

Konferenca bo obravnavala vprašanja o vlogi arhivov pri oblikovanju kolektivnega spomina v povezavi z arhivsko znanostjo ter sodelovanjem na nacionalnem in internacionalnem nivoju.   

Arhivi so in bodo hranili spomine narodov, ki pa niso povezani samo na nacionalni ravni, ampak se v različnih projektih odražajo tudi širše.   

Popularizacija arhivov in arhivske znanosti, kakor tudi arhivske teorije in prakse je obveza vseh arhivov, arhivistov in vseh tistih, ki igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju kvalitetnega dela in ustvarjanja teh ustanov in raziskovalcev.   

Na konferenci bo zastopanih 16 držav, katerih predstavniki, torej uveljavljeni znanstveniki in arhivski strokovnjaki, bodo predstavili 40 prispevkov, ki bodo objavljeni v reviji Atlanti+, znanstveni reviji za sodobno arhivsko teorijo in prakso.

Mednarodna konferenca bo potekala izključno ON-LINE in je BREZPLAČNA. 

Za povezavo do konference klikni TUKAJ

Več o programu si lahko preberete na TEJ povezavi.