Alma Mater ob vstopu v praznični december


Ob vstopu v praznični december je Alma Mater Europaea - ECM pripravila slavnostno akademijo in predbožično druženje. S tem so se za zaupanje zahvalili študentom, učiteljem, prijateljem in partnerskim ustanovam ter tudi raziskovalcem, ki z izvirnimi znanstvenimi dosežki ali z novimi metodami v izobraževanju bogatijo prostor ter tako prispevajo k socialnem in kulturnem blagostanju.

»Svet je stopil v čas, ko so veliki dosežki postali naše realno okolje z mnogimi dobrinami. Istočasno pa je soočen z novimi izzivi na tehnološkem, kulturnem in predvsem komunikacijskem področju. To poslednje se preko medijev često zlorablja in mlade zastrašuje s pandemijo, vojno, lakoto, mrazom in temo. Dragi mladi prijatelji, vse to je človeštvo doživelo in preživelo! Znanilci slabih novic želijo prestrašiti tudi s tako imenovano kulturo smrti. Mi vstopamo v čas dosežkov in na vas je, da te dosežke koristite v dobro, torej delom in načinom življenja – na osebnem nivoju, v družini, kot državljani in na delovnem mestu. Vse za mir in srečo! Ravno v tehnologiji, kjer so nam na voljo nova spoznanja, nudijo največ priložnosti, da dosežke usmerite v dobro,« je v nagovoru poudaril predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak ter s posebnimi priznanji in pohvalami nagradil najboljše študente minulega leta in jih vzpodbudil, da bodo tudi v bodoče vzor drugim in kot tutorji v pomoč mlajšim kolegom.

Študentke in študenti z najboljšimi ocenami, ki so prejeli pohvale Alma Mater so: Maruša Mavsar, Nina Ravnik Palka, Zaka Horvat, Patrik Zidarič, Zdenko Škraban, Sara Hribernik, Laura Novakovič, Jaka Jesenovec, Nika Kerneža, Primož Udovč, Lina Selšak, Ana Horvat, Irena Prosenik, Dino Boshnjak, Juš Sitar, Maja Godicelj, Robert Parnica, Miha Merlak, Julija Furman, Iva Lana Lanščak, Zarja Ferlinc, Daša Resnik, Martina Svetina, Tjaša Predan, Mitja Celec, Simon SVetec, Julija Kovačič, Nika Žurman, Mihalena Kalamar, Suzanna Mežnarec Novosoel, Lidija Zorman, Nataša Štuhec in Blanka Krivec.

Alma Mater Europaea- ECM je v pedagoškem in raziskovalnem nivoju dosegla stopnjo, ko so potrebne tudi določene organizacijske spremembe, zlasti s partnerskimi institucijami in univerzami, z vključevanjem mladih raziskovalno orientiranih kadrov ter s strokovnjaki iz prakse, da še dodatno dviguje kvaliteto dela ter se kot enakopravni partner vključuje v mednarodne mreže. “Zahvaljujem se številnim ustanovam v Sloveniji, ki so odprli vrata našim študentom, zahvaljujem se vsem strokovnjakom, ki svoj dragoceni čas namenijo za uvajanje naših študentov v bodoče realno okolje s tem, da na njih prenašajo dobro prakso in znanje. Stabilna rast 5 do 10 odstotkov na leto v minulih 15 letih je omogočala tudi kakovostno rast institucije kot celote tako v pedagoškem, raziskovalnem, infrastrukturnem in oragnizacijsko poslovnem pogledu,” je še zaključil prof. dr. Toplak in pedagoškim ter strokovnim sodelavcem izročil posebne zahvale za več kot deset let dela z Alma Mater.

Praznično slovesnost so zbrani nadaljevali s koncertom Helene Blagne v mariborski Stolni cerkvi, sklenili pa so ga ob prijetnem druženju in klepetu v prostorih Alma Mater v Mariboru.  

Galerija