AMEU na Festivalu za tretje življenjsko obdobje


Med 29. 9. in 1. 10. 2014 ponovno poteka Festival za tretje življenjsko obdobje, tokrat v Cankarjevem domu v Ljubljani. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi.

Na festivalu tudi tokrat sodeluje Alma Mater Europaea – ECM, ki v okviru izobraževalnega programa v ponedeljek, 29. 9. 2014, v okviru izobraževalnega programa organizira okroglo mizo z naslovom »ZNAKI IN PREPREČEVANJE MOŽGANSKE IN SRČNE KAPI TER REHABILITACIJA, ČE JU DOŽIVIMO«.

Okroglo mizo bo povezovala diplomantka socialne gerontologije Maja Štager, na njej pa bosta sodelovala tudi predavatelja AMEU doc. dr. Breda Jesenšek Papež, predstojnica Instituta za fizikalno in rehabilitacijsko medicino UKC Maribor in Bojan Korošec, dr.med., spec. internist, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Na okrogli mizi, ki bo ob 12. uri v dvorani M4, bodo strokovnjaki govorili o znakih, ki opozarjajo na kap, ter o tem, kako lahko ublažimo zdravstvene posledice, če pri prvih opozorilnih znakih pravilno ravnamo.

V celotnem času F3ŽO bo AMEU v Cankarjevem domu prisotna tudi s svojim razstavnim prostorom, kjer boste lahko izvedeli več o študiju na AMEU, posebej o programu Socialna gerontologija, ki ga AMEU izvaja na vseh treh stopnjah, ter aktivnostih študentov Socialne gerontologije.

Galerija