Brezplačen seminar za študente Alma Mater Europaea v Kopru


Specialna olimpiada Slovenije, športno gibanje za osebe z motnjami v duševnem razvoju, že več kot desetletje poleg športne plati obravnava tudi zdravstveno stanje športnika v t.i. zdravstvenem programu, razširjenem v specialno-olimpijskih programih po celem svetu

Tako so izkušeni zdravstveni delavci skupaj s prostovoljci v preteklosti pregledovali zobe in oči, kontrolirali sluh, izvajali promocijo zdravega življenjskega sloga, ena izmed najmočnejših vej zdravstvenega program pa je t.i. zabavni fitnes, kjer z različnimi meritvami testiramo športnikove osnovne motorične sposobnosti. V tem programu ste kot študentje tudi že večkrat sodelovali.

V letu 2017 smo pričeli izvajati projekt »Zdrava skupnost«, ki nam omogoča, da obstoječi zdravstveni program znotraj specialne olimpijade še nadgradimo. Del tega je tudi ozaveščanje zdravstvenih delavcev o komunikaciji in pristopu do oseb z motnjami, v našem primeru do naših športnikov.

Seminar na to temo bomo pri vas izvedli v sredo, 20. novembra, med 16. - 20. uro v prostorih Alma Mater Europea Koper, Trubarjeva 1.

Predavala bo Katarina Bošnjak, prof. spec. in rehab. pedagogike.

Veseli bomo, če se boste odzvali naši pobudi in tako pridobili dodatna praktična znanja.

Bodite specialni skupaj z nami,

Urška Kustura
izvršna sekretarka
SO Slovenija

📝PRIJAVNICA ZA SEMINAR