Digitalizacija in umetna inteligenca v študijskem procesu


Alma Mater je sodelovala na dogodku "University Meetup: Avstrija x Slovenija", ki je 5. decembera 2023 potekal v Gradcu, Avstrija.

V pogovorih o uporabi umetne inteligence, študijskih in drugih procesih dela na fakulteti ter povezovanju in projektih se je pridružil pomočnik glavnega tajnika Alma Mater Europaea – ECM mag. Tomaž Klojčnik. 

»Razpravljali smo o dejavnikih, ki našo izobraževalno institucijo spodbujajo k izvajanju ukrepov digitalizacije v študijskem življenjskem ciklu. Posebno pozornost smo posvetili tehnološkim inovacijam, uporabi umetne inteligence in izmenjavi dobrih praks,« pove mag. Klojčnik. 

Alma Mater Europaea študentom ponuja vrsto akademskih in kulturno raznolikih izkušenj, ki zagotavljajo rast priložnosti za vsakega posameznika. »V zadnjem času smo spodbudili močan razvoj izobraževanja v poslovnih in tehnoloških programih, zlasti glede kreativnega vodenja, projektov in uporabne umetne inteligence. Ti programi krepijo kompetence, potrebne za reševanje najzapletenejših izzivov, s čimer ustvarjajo sočasne prednosti tako za študente kot za delodajalce,« še poudari mag. Kločjnik.

Kot panelistki sta se v razpravi pridružili še rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar in raziskovalka na področju pedagoških znanosti Univerze v Gradcu in Tehniške univerze v Dresdnu dr. Sandra Hummel.