Doktorski študentje socialne gerontologije in fizioterapije raziskujejo eno od najstarejših skupnosti upokojencev v Angliji - Whiteley Village


Whiteley Village, dobrodelna organizacija, ki zagotavlja bivanje starejšim ljudem z omejenimi finančnimi sredstvi je leta 1907 nastala kot rezultat zapuščine Williama Whiteleyja. Skupaj z dobrodelno ustanovo Morden College in Royal Hospital Chelsea, ki skrbi za vojne veterane, sodi med najstarejše skupnosti upokojencev v Angliji.

Z zgodovino razvoja, s svojo urbanistično zasnovo vasi, načinom organiziranja ter z gozdnimi in travnatimi površinami v okolici, je zanimiv raziskovalni primer za doktorske študente in načrtovalce socialne infrastrukture slovenska podeželja. V okviru programa Erasmus jo je raziskalo nekaj doktorskih študentov socialne gerontologije in fizioterapije, pod vodstvom predstojnika doktorskega študija socialne gerontologije, prof. ddr. Davida Bogataja in predstojnika magistrskega in doktorskega študija fizioterapije, doc. dr. Tineta Kovačiča. 

Galerija