Dr. Kristovič nastopil na seminarju z najdaljšo tradicijo na temo osnovnega šolstva v Sloveniji


Čestitamo našemu profesorju dr. Sebastjanu Kristoviču za odlično in zelo aktualno predavanje z naslovom ZASLON – DIGITALNI KOKAIN, kjer je dr. Kristovič predstavil vlogo šole in staršev pri soočanju s to problematiko.

Predavanje je potekalo v okviru celodnevnega seminarja za ravnatelje osnovnih, srednjih šol in vrtcev: 31. OSNOVNA ŠOLA NA SLOVENSKEM, ki ga že tradicionalno organizira DIDAKTA. Gre za seminar z najdaljšo tradicijo na temo osnovnega šolstva v Republiki Sloveniji.

Dr. Kristovič je v predavanju izpostavil, da imajo zasloni v otroštvu na možgane podoben vpliv kot trde droge. Zasvojenost z njimi in zasvojenost s socialnimi omrežji sta postali nekaj tako vsakdanjega in normalnega, da starši tega sploh več ne opazijo. Kljub izrazito povečani stopnji anksioznosti, depresij, poskusov samomorov in vseh ostalih duševnih motenj si svet odraslih pred tem zatiska oči.
Zaradi online učnega procesa in predvsem zaradi povečanega nenadzora staršev se je izredno povečala izpostavljenost zaslonom. Vendar glavni vzrok problematike ni v uporabi tehnologije za delo in učni proces.

Galerija