Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:

Dodiplomski študij: Ples, koreografija

Bibliografija: Preberi več

Jure Masten, rojen 1986, plesalec, koreograf, plesni pedagog in profesor biologije in geografije, je s plesnim pridobivanjem znanja pričel v predšolski dobi. Tekom formalnega izobraževanja (Gimnazija Ormož, Fakulteta za naravoslovje in matematiko v Mariboru) je vseskozi razvijal plesni talent v okrilju plesnih društev in na plesnih seminarjih v Sloveniji in v tujini, kjer je spoznaval različne plesne pristope. Pridobljeno znanje je združil in tako oblikoval za njega značilen trening, ki vsebuje formo in koncept različnih sfer plesno-ustvarjalnih pristopov.

Plesno pot je nadaljeval v Plesni izbi Maribor, Galeriji plesa in KD Center plesa, kjer od leta 2003 redno sodeluje v številnih projektih. Med drugim je sodeloval tudi s koreografom modernega baleta v SNG Maribor, Edwardom Clugom, koreografom in plesalcem Milošem Isailovićem v Beogradu, koreografskim duom Nastja Bremec in Michal Rynia iz Nove Gorice, se udeležil Dance Gallery festivala v New Yorku, plesal v zmagovalni koreografiji Gaja Žmavca na 3. slovenskem tekmovanju koreografskih miniatur…

Od leta 2008 dela kot plesni pedagog in poučuje modern tehniko za različne starostne skupine, od otrok do profesionalcev. Zadnja leta oblikuje tudi svojo contemporary pole dance tehniko.

Jure je član profesionalne sodobne plesne kompanije Tovarishia Dance Company.