Na svetovnem prvenstvu zastopana Alma Mater


Študent Alma Mater Matjaž Lobnik je zastopal barve Alma Mater Europaea - ECM na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki. Skupaj s partnerjem sta zasedla 27. mesto.

Po petih dneh športnih bojev na mivki in soncu se je zaključilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018, ki je v Münchnu potekalo od 9. do 13. julija 2018 in na katerem je svoje sposobnosti  preizkušalo 128 tekmovalcev iz 29 držav. Prvenstva sta se udeležila tudi slovenska tekmovalna para Matjaž Lobink/Matija Primec in Nika Hrovat/Nika Benedik Bevc, ki sta se za nastop na prvenstvu kvalificirala z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki 2017/18, ki je potekalo junija letos v Ljubljani. Matjaž Lobnik (Alma Mater Europaea) in Matija Primec (Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta), ki skupaj igrata že tretje leto, pred tem pa sta bila vrsto let sotekmovalca v dvoranski odbojki, sta na prvenstvu osvojila  27. mesto. V skupinskem delu tekmovanja sta bila v skupini D četrta, nato pa sta nastopala še v kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev med 25. in 32. mestom. V drugem delu tekmovanja sta premagala južnoafriški tekmovalni par Mamabolo/Mndingi z 2-0 (21-19, 21-12), izgubila proti Švicarjema Mosimann/Scheidegger R. z 0-2 (12-21, 17-21) ter premagala Japonca Kitagawa/Kurokawa z 2- 1 (18-21, 21-15, 15-6) in tako pristala na 27. mestu.

Nika Benedik Bevc (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo) in Nika Hrovat (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta), ki skupaj nastopata že od leta 2012, pa sta bili na koncu na 29. mestu. Po besedah vodje odprave Mihajla Milojevića so slovenski tekmovalci pridobili nove dragocene izkušnje, nastopali so  iz tekme v tekmo boljše in zelo dobro izkoristili srečanja z vrhunskimi igralci, ki igrajo v svetovni odbojkarski ligi.

Udeležbo na SUP v odbojki na mivki 2018 so podprli: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris, STA potovanja, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Alma Mater Europaea - ECM.