Nova aplikacija za maturante z nalogami iz mature


Alma Mater Europaea - ECM je po gimnazijah po Sloveniji v petek, 4. 5. 2018, pred maturitetnim esejem razdelila kulice in brezplačen dostop do nove aplikacije Matura.

Alma Mater Europaea – ECM  (Alma Mater) je namreč razvila brezplačno aplikacijo Matura, ki je učni pripomoček v obliki kviza za maturante. Znanje lahko z aplikacijo preverite kjerkoli in kadarkoli.

Aplikacija je namenjena vsem dijakom, ki se pripravljajo na maturo. Prvi sklop nalog je sestavljen iz matematike. Kviz zajema tipične maturitetne naloge in naloge iz maturitetnih pol iz prejšnjih let.

Idejo za aplikacijo je prof. dr. Jurij Toplak, direktor Alma Mater, dobil skozi leta sodelovanja s študenti z namenom, da bi lahko svoje znanje preverili že pred maturo. Velikokrat se zgodi pred dejanskim preverjanjem znanja, da dijaki nimajo prave slike o tem, kako dobro obvladajo snov in so nato nad rezultatom mature razočarani. S to aplikacijo bodo bolje vedeli, ali so na pravi poti, ali je potrebna še dodatna vaja. 

Avtorji se zahvaljujemo Mirjamu Bonu Klanjščeku za Zbirko odgovorov na ustna vprašanja iz maturitetnega kataloga za matematiko in  www.takolahko.si za izdajo odličnih knjig za pripravo na splošno maturo. 

Alma Mater je v celoti financirala strošek izdelave aplikacije z namenom spodbujati željo po znanju med dijaki zaključnih letnikov. Vsem maturantom je omogčena brezplačna uporaba.

Veliko sreče na maturi! Z Alma Mater pripravljeni za (v) svet!


PRENESI APLIKACIJO

Galerija