Pravi spektakel Akademije za ples


Ljubljana. »Ponosni smo na naše študentke, diplomantke in plesne pedagoge, ki so pripravili to fenomenalno plesno dogodivščino,« je pojasnila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, direktorica Akademije za ples, ki spada pod okrilje Alma Mater Europaea – ECM.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je namreč v sodelovanju s Plesnim teatrom Ljubljana – Festival Ukrep 2021 pripravila Gala plesni večer Akademije za ples na velikem odru Kongresnega trga v Ljubljani.

Nastopale so študentke: Zarja Ferlinc, Nina Vončina, Kristina Slapernik, Daša Janičijevič, Maša Kunovac, Johanna Greiner, Kaja Marion Ribnikar, Nataša Djurić, Saša Šveigl, Larisa Počič, Ajda Fabjan, Sara Janaškovič, Katja Kolarič, Manca Vukelič, Tina Habun in Urška Centa.

Mentorji večera so bili: Rosana Hribar, Maša Kagao Knez, Urša Rupnik, Anja Moderndorfer in Boštjan Korošec. Obiskovalce sta navdušila tudi glasbena gosta večera Rok Trkaj in Toni Petrovič. Kot gostje večera pa so se predstavile: Ajda Šegula in Sabina Pajmon- koreografinja Katarina Škrjanc, Lara Šlibar - koreografija Petra Ravbar , Danaja Ažman, Jaka Kušar, Tinkara Einsiedler in Lan Dvornik -  koreografinja Ana Vodišek, Domen Guštin in Lev Soklič - koreograf Jadran Živkovič.

Pred Gala plesnim večerom pa je potekala podelitev priznanj Mladim plesnim zvezdam 2021, ki jih je letos prvič podelila Akademija za ples. Absolutna zmagovalka je postala Danaja Ažman. Več o nagradah si lahko preberete v prispevku Barbre Drnač na portalu paradaplesa.si.

Galerija