Pred Alma Mater le Univerza v Ljubljani


Obiskovalci, ki jih je bilo v dveh dneh več kot 24 tisoč, ter strokovna žirija, so na sejmu Informativa 2019 izbrali, da si Alma Mater Europaea - ECM zasluži 2. mesto za Naj razstavljavca. Prehitela jih je le Univerza v Ljubljani s svojim univerzitetnim mestom.

Alma Mater se je 25. in 26. januarja s svojimi študijskimi programi predstavljala na sejmu Informativa v Ljubljani, ki velja za največji in najpomembnejši izobraževalni sejem v Sloveniji. Na sejmu se vsako leto predstavljajo vse slovenske univerze, fakultete, samostojni visokošolski zavodi, visoke šole, srednje šole, izobraževalni zavodi ter tudi nekatere univerze iz tujine. 

Alma Mater je oba dneva s svojo pridno študentsko ekipo, učitelji ter predstojniki programov, predstavljala svoje programe na vseh treh stopnjah. "Opažamo, da zanimanje za naše študijske programe iz leta v leto narašča. Ta trend se očitno nadaljujej tudi letos, saj je bilo zanimanje na našem razstavnem prostoru veliko večje kot lani. Zagotovo k temu pripomorejo tudi novi zanimivi študijski programi kot so Spletne in informacijske tehnologij, Arhivistika ter doktorski študij Fizioterpije, " je pojasnila dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater. 

Na sejmu smo obiskovalcem predstavili tudi novo lokacijo v Ljubljani, kjer se bo od novega študijskega leta dalje izvajal študij Fizioterapije, in sicer smo slavnostno odprli prostore na Neubergerjevi 31. Vabljeni pa vsi zainteresirani na informativne dneve 15. in 16. februarja na vseh štirih lokacijah, in sicer v Maribor (Slovenska 17), Ljubljana (Neubergerjeva 31), Koper (Trubarjeva 1), Murska Sobota (Lendavska 9). 

 

Galerija